PRESEK KORONE U NEGOTINU: 341 aktivno pozitivan slučaj kovida-19

S.M.J.

02. 12. 2020. u 17:59

U POSLEDNjA 24 časa na osnovu antigenskih i PCR testiranja u opštini Negotin broj pozitivnih na prisustvo virusa korona povećan je za 81.

ПРЕСЕК КОРОНЕ У НЕГОТИНУ: 341 активно позитиван случај ковида-19

Foto: S.M. Jovanović

Na osnovu obrađenih rezultata tokom utorka popodne i srede do 15 časova u opštini Negotin je broj aktivno pozitivnih sa 260 povećan na 341.

Pozitivno je ukupno 39 žena od kojih najmlađa ima 26, a najstarija 82 godine, kao i 42 osobe muškog pola od 17 do 79 godina.

Danas do 15 časova urađena su 46 antigenska testa od kojih su 28 pozitivna, a u zdravstvenu ustanovu iz niškog „Vatrenog oka“ stigli su i nalazi 16 PCR testova od kojih je osam pozitivno. Testiranja su u negotinskom Domu zdravlja nastavljena i tokom popodneva.

Juče je, pokazuju podaci ove medicinske ustanove, od 7 do 20 časova ukupno 169 antigenskih uzoraka, od kojih su 93 pozitivna. Da je situacija sve teža pokazuje i podatak da je za nepunih dan i po, uz povećan priliv testiranja, evidentirano ukupno 129 novih slučajeva kovida.

Ono što je primetno je povećanje broja porodičnih slučaja infekcije jer se neretko među pozitivnima nalaze čitave porodice. U lokalnoj samoupravi apelovali su na građane da smanje kontakte i da se pridržavaju svih mera zaštite kako bi se sprečilo širenje virusa korona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)