PREDNJAČE LESKOVAC I VLASOTINCE: Skoro polovina testiranih osoba u Jablaničkom okrugu pozitivna na koronu

I.M.

23. 11. 2020. u 11:46

MINULOG vikenda u leskovački Zavod za javno zdravlje stigla su 222 rezultata osoba koje su uzorkovane radi laboratorijske potvrde virusa korona, a pozitivan nalaz dobilo je 105 pacijenata odnosno skoro polovina testiranih.

ПРЕДЊАЧЕ ЛЕСКОВАЦ И ВЛАСОТИНЦЕ: Скоро половина тестираних особа у Јабланичком округу позитивна на корону

Foto: I. Mitić

U leskovačkoj kovid bolnici su zbog infekcije opakim virus preminule tri osobe.

Najveći broj novoobolelih u prethodna dva dana registrovan je u Leskovcu gde je, od 162 uzorkovana pacijenta, prisustvo virusa potvrđeno kod 50 ljudi. U Vlasotincu su obolele 33, Lebanu 10, Medveđi osam, a u Bojniku tri osobe. Trenutno se čeka na još 67 rezultata za pacijente koji su uzorkovani prethodnih dana na području opština Jablaničkog okruga.

U nedelju su preminule tri osobe iz Leskovca kod kojih je potvrđena infekcija virusom korona. Radi se o dva muškaraca, stara 64 i 67 godina, i o jednoj ženi staroj 63 godine. Jedan pacijent je, zbog komplikacija bolesti, transportovan u niški Klinički centar.

U leskovačkoj kovid bolnici trenutno je hospitalizovano 85 pacijenata. Prisustvo virusa je potvrđeno kod 54 osobe, dok ostali čekaju test ili rezultate testiranja. Od ukupnog broja ljudi koji su zadržani na lečenju 66 su na terapiji kiseonikom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)