KORONA U ČAČKU Dr Luković: Juče je bolnica izdržala strašan pritisak

V. I.

17. 11. 2020. u 13:51

NA kovid odeljenju čačanske bolnice u ponedeljak je preminuo još jedan pacijent.

КОРОНА У ЧАЧКУ Др Луковић: Јуче је болница издржала страшан притисак

Foto: V.I.

Reč je o Čačaninu starom 76 godina. Ovo je saopštio Radni tim za praćenje širenja epidemije, navodeći da je na kovid odeljenjima čačanske trenutno hospitalizovano 153 pacijenata, 15 više nego prethodnog dana u isto vreme.

U protekla 24 sata primljena su 22 pacijenta (prethodnog dana 108) sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju koronavirusom. Bila su tri otpusta na kućno lečenje i tri prebačaja u bolnicu u Gornjem Milanovcu.

– Juče je bolnica izdržala strašan pritisak. Bilo je 177 pregleda, od čega su 110 bili prvi. Zdravstveno osoblje bolnice je izmaku snaga, oni osam meseci rade u vanrednom režimu. Moramo razumeti i njihovu napretost i napor koji ulažu. Imamo još oko 50 do 60 slobodnih mesta i imamo Plavu halu. Nadam se da će pritisak da popusti u petak, subotu i nedelju – izjavio je rukovodilac Radnog tima dr Mihailo Luković.

U respiratornom centru smešteno je 18 bolesnika. Devetoro pacijenata sa izrazito teškom kliničkom slikom priključeno je na mehaničku ventilaciju.

– Moramo odbraniti naše bolničke kapacitete kako ne bismo došli u situaciju da po dva pacijenta budu na jednom respiratoru ili da starije skidamo sa mehaničke ventilacije, a da mlađe stavljamo – naglasio je dr Luković.

Kako je istaknuto, bolnica ovom trenutku bolnica raspolaže sa 15 respiratora za kovid bolesnike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)