ZASLUŽILI ZLATNU MEDALJU: Visoko državno priznanje dobio i JKP "Vodovod i kanalizacija" iz Novog Sada

S. BAJIĆ

13. 11. 2020. u 07:39

POVODOM Dana primirja u Prvom svetskom ratu, predsednik Srbije je Zlatnom medaljom za zasluge odlikovao i novosadski JKP "Vodovod i kanalizacija" - zbog, kako je obrazloženo, izuzetnih aktivnosti na sprečavanju širenja zarazne bolesti.

ЗАСЛУЖИЛИ ЗЛАТНУ МЕДАЉУ: Високо државно признање добио и ЈКП Водовод и канализација из Новог Сада

Foto JKP "Vodovod i kanalizacija"

- Ponosni smo na visoko priznanje, jer smo još u martu povećali proizvodnju rastvora natrijum-hipohlorita i započeli njegovu distribuciju ne samo po Novom Sadu, već i na teritoriji čitave Srbije. U svakom trenutku i u punom obimu sve zdravstvene, predškolske i školske ustanove, te domovi za stare su mogli da računaju na nas - saopšteno je iz pomenutog JKP.

U normalnim okolnostima, natrijum-hipohlorit se koristi za dezinfekciju vode, a efikasan je i pri tretmanu kontaminiranih površina. Svetska zdravstvena organizacija ga preporučuje kao sredstvo za uništavanje virusa korona, a posebna pogodnost je i to što se od 1.000 litara koncentrata dobija čak 10.000 litara rastvora.

Sva preduzeća, organizacije i ustanove mogu besplatno da pozovu Kontakt centar JKP "Vodovod i kanalizacija" - broj telefona je 0800/333-021 - i dobiju detaljne informacije u vezi sa isporukom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati