GRAM PRAKSE TEŽI OD TONE TEORIJE: Nastavljena tradicija finansiranja stručne prakse visokoškolaca

I.M.

12. 11. 2020. u 17:14

ГРАМ ПРАКСЕ ТЕЖИ ОД ТОНЕ ТЕОРИЈЕ: Настављена традиција финансирања стручне праксе високошколаца

Foto: GU Leskovac

IZ leskovačkog budžeta biće izdvojeno 6,2 miliona dinara namenjenih finansiranju stručne prakse 19 visokoškolovanih osoba i nešto više od dva miliona dinara za sedmoro visokoškolaca čiji je prosek veći od devet.

Ovo je deo mera aktivne politike zapošljavanja u koju je Leskovac u poslednjih sedam godina uložio više od 176 miliona dinara i tako omogućio praktična znanja za oko 1.200 mladih osoba. Pored ovih mera, Lokalni akcioni plan zapošljavanja uključuje i mere samozapošljavanja i organizovanja javnih radova.

- Kaže se da je jedan gram prakse teži od tone teorije. Čestitam vam na diplomama i znanju koje ste stekli tokom školovanja, ali praksa koju ćete u narednih godinu dana dobiti ima neprocenjiv značaj. To iskustvo biće od presudne važnosti za vašu i budućnost vaše porodice, ali i budućnost našeg grada.

Nadam se da ćete pametno iskoristiti vreme pred vama i da će vam stručna praksa biti odskočna daska ka uspešnoj karijeri – poručio je visokoškolcima Goran Cvetanović, gradonačelnik Leskovca.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)