GRAFIT MRŽNJE PROTIV DR KONA: Antisemitska poruka osvanula na fasadi zgrade u Novom Sadu, Vučević oštro osudio ovaj sraman čin (FOTO)

Z. G.

11. 11. 2020. u 12:44

ГРАФИТ МРЖЊЕ ПРОТИВ ДР КОНА: Антисемитска порука осванула на фасади зграде у Новом Саду, Вучевић оштро осудио овај сраман чин (ФОТО)

Foto: Pres služba Novog Sada

UVREDLJIVI grafit antisemitskog sadržaja, usmeren protiv epidemiologa dr Predraga Kona, osvanuo je jutros na fasadi stambene zgrade na novosadskom Novom naselju.

Zasad nepoznati kreator uvredljive poruke sprejom je ispisao „Dr Kona na kolac“ a ispod toksta nacrtao i precrtao Davidovu zvezdu.

Foto: Pres služba Novog Sada

 

Taj sramni čin osudio je gradonačelnik Miloš Vučević i od nadležnih organa zatražio da što pre ustanove ko je odgovoran.

- Kao gradonačelnika Novog Sada, ali prvenstveno kao čoveka, duboko me je uznemirio uvredljiv grafit antisemitskog sadržaja protiv jednog od heroja našeg vremena dr Predraga Kona i cele jevrejske zajednice.

Siguran sam da je to delo bolesnog pojedinca, koji na ovako sraman način veliča totalitarni režim i holokaust, i to u našem Novom Sadu koji je pretrpeo ogromne žrtve od strane fašista i postao svetionik tolerancije i mirnog suživota. Ta ljaga će pod hitno biti oprana sa novosadske fasade. Ali zahtevam od nadležnih organa da što pre ustanove ko je odgovoran za ovaj vandalizam.

Apelujem i na celokupnu javnost da osudi ovakvo ponašanje, da ne dozvolimo ni jedan takav atak na ljudsko dostojanstvo. Očekujem da budemo jedinstveni u tome, da branimo i čuvamo našu Srbiju od fašizma – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)