GRAFIT MRŽNJE PROTIV DR KONA: Antisemitska poruka osvanula na fasadi zgrade u Novom Sadu, Vučević oštro osudio ovaj sraman čin (FOTO)

Z. G.

11. 11. 2020. u 12:44

UVREDLjIVI grafit antisemitskog sadržaja, usmeren protiv epidemiologa dr Predraga Kona, osvanuo je jutros na fasadi stambene zgrade na novosadskom Novom naselju.

ГРАФИТ МРЖЊЕ ПРОТИВ ДР КОНА: Антисемитска порука осванула на фасади зграде у Новом Саду, Вучевић оштро осудио овај сраман чин (ФОТО)

Foto: Pres služba Novog Sada

Zasad nepoznati kreator uvredljive poruke sprejom je ispisao „Dr Kona na kolac“ a ispod toksta nacrtao i precrtao Davidovu zvezdu.

Foto: Pres služba Novog Sada

 

Taj sramni čin osudio je gradonačelnik Miloš Vučević i od nadležnih organa zatražio da što pre ustanove ko je odgovoran.

- Kao gradonačelnika Novog Sada, ali prvenstveno kao čoveka, duboko me je uznemirio uvredljiv grafit antisemitskog sadržaja protiv jednog od heroja našeg vremena dr Predraga Kona i cele jevrejske zajednice.

Siguran sam da je to delo bolesnog pojedinca, koji na ovako sraman način veliča totalitarni režim i holokaust, i to u našem Novom Sadu koji je pretrpeo ogromne žrtve od strane fašista i postao svetionik tolerancije i mirnog suživota. Ta ljaga će pod hitno biti oprana sa novosadske fasade. Ali zahtevam od nadležnih organa da što pre ustanove ko je odgovoran za ovaj vandalizam.

Apelujem i na celokupnu javnost da osudi ovakvo ponašanje, da ne dozvolimo ni jedan takav atak na ljudsko dostojanstvo. Očekujem da budemo jedinstveni u tome, da branimo i čuvamo našu Srbiju od fašizma – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna