DVOJE PREMINULO ZA 24 SATA: U Kikindi donete nove mere za borbu protiv korona virusa

R.Š.

10. 11. 2020. u 22:47

DVOJE pacijenata, žena od 74 i muškarac od 53 godine, preminuli su od posledica korona virusa u Opštoj bolnici u Kikindi u poslednja 24 sata.

ДВОЈЕ ПРЕМИНУЛО ЗА 24 САТА: У Кикинди донете нове мере за борбу против корона вируса

FOTO: R. Šegrt

Pacijentkinja je imala i druge teške hronične bolesti srca, bubrega, štitaste žlezde i dijabetes. Bila je na hroničnom programu dijalize bubrega, izjavio je direktor bolnice dr Mirko Stojisavljević. Preminuli muškarac bio je od juče u najtežem stanju od ukupno devetoro pacijenata u bolnici koji se leče od kovida 19, ali je bio i najmlađi. Pre virusa operisao je benigni tumor, bio je na banjskom lečenju, ali se zarazio, što je, očigledno, bilo fatalno za njega.

FOTO: R. Šegrt

U bolnici na lečenju sada je osmoro pacijenata, četiri muškarca i četiri žene. Najstariji ima 75 godina. Među njima je i jedna lekarka čije je stanje stabilno.

Budući da se broj pacijenata povećava, Štab za vanredne situacije doneo je u utorak niz novih mera, pa se radno vreme ugostiteljskih objekata ograničava do 21 sata, a otvaraju se u šest narednog dana.

KAFANE BEZ CIGARETA

Za jednim stolom u zatvorenom prostoru ugostiteljskog objekta mogu da sede samo dve osobe, a maksimalni nivo buke je 40 decibela. U svim lokalima u zatvorneom prostoru zabranjeno je pušenje.

Zabranjena su masovna okupljanja svih vrsta: proslava rođendana, venčanja i slično,održavanje daća posle sahrane ukoliko događaju prisustvuje više od pet osoba i zazvorenom, odnosno 100 na otvorenom prostoru.

- Zabrana važi za javni prostor (restorani, sale, rođendaonice, igraonice i slično), ali i za privatni prostor (kuće, stanovi i slično). Prilikom održavanja javnih kulturno-umetničkih događaja u zatvorenom prostoru najmanje dva sedišta treba da bude razmak između gledalaca, a svi gledaoci treba da nose maske. Ubuduće na pijaci i prodavci i kupci moraju da nose maske- saopštio je Krizni štab u Kikindi.

FOTO: R. Šegrt

JP „Autoprevoz“ naloženo je da obezbedi poštovanje svih propisanih mera zaštite života i zdravlja, i to: dezinfekciju i provetravanje autobusa i vozila posle svakog izvršenog prevoza, obezbeđivanje zaštitne opreme za vozače i ostalo osoblje, a putnicima koji ne budu nosili maske neće biti dopušten ulaz. Sahranama u Kikindi može da pristvuje najviše 20 ljudi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri