U ZLATIBORSKOM OKRUGU SKAČE BROJ OBOLELIH: Korona virus registrovan kod još 71 osobe

A.R.

04. 11. 2020. u 14:22

za 24 sata, na teritoriji Zlatiborskog okruga, korona virus potvrđen je kod 71 lica. Od ukupnog broja novoobolelih, u Kosjeriću 23 potvrđena slučaja, zatim u Prijepolju 23, u Užicu 21, u Požezi 3 inficirane osobe.

У ЗЛАТИБОРСКОМ ОКРУГУ СКАЧЕ БРОЈ ОБОЛЕЛИХ: Корона вирус регистрован код још 71 особе

Foto: A.Rovčanin

Tri opštine beleze po dva inficirana slučaja, a to su Arilje, Bajina Bašta i Priboj, dok su opštine Čajetina, Sjenica i Nova Varoš sa po jednom zaraženom osobom za protekla 24 časa.

Od početka epidemije do danas ukupno je potvrđeno 3099 slučajeva infekcije korona virusom (COVID-19) na teritoriji Zlatiborskog okruga.

Epidemijološka situacija na području opštine Prijepolje i dalje je loša. U prethodna četiri dana urađeno je više od 170 prvih pregleda, kojima je, kako stoji u izveštaju Doma zdravlja dostavljenom opštinskom Štabu za vanredne situacije, kod 70 pacijenata potvrđeno prisustvo virusa. Među zaraženima, nalazi se i značajan broj zdravstvenih radnika.

- Ako znamo da je od početka epidemije ukupan broj inficiranih 402, a samo od 19. oktobrado danas imamo 169 pozitivnih, onda je jasno da je u prethodnih 12 dana došlo do najbrojnijeg oboljevanja - kazao je dr Đurđević na sednici opštinskog Štaba za vanredne situacije.

Ukoliko se nastavi trend rasta broja novoobolelih i u narednim danima, u petak, kada je zakazana nova sednica Štaba očekivati je da bude ponovo uvedena vanredna situacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!