U OKRUGU DVA NOVOOBOLELA: Posle višenedeljne pauze korona ponovo u Medveđi

I. M.

02. 11. 2020. u 12:40

U POSLEDNjA 24 časa u leskovački Zavod za javno zdravlje(ZZJZ) stiglo je 15 rezultata analiza na infekciju virusom korona od koji dva imaju pozitivan nalaz.

У ОКРУГУ ДВА НОВООБОЛЕЛА: После вишенедељне паузе корона поново у Медвеђи

Foto: I. Mitić

Jedan novooboleli registrovan je u Leskovcu, a jedan na području opštine Medveđa gde nedeljama unazad nije bilo potvrđenih slučajeva ove opake zaraze.

Juče je, među 25 pristiglih rezultata, pozitivan nalaz imalo pet pacijenata, dva iz Leskovca, a tri sa teritorije Vlasotinca. U subotu je infekcija potvrđena kod sedam, od 106 uzorkovanih osoba, i to kod tri pacijenta iz Leskovca i po dva iz Vlasotinca i Lebana.

U poslednja tri dana prisustvo virusa korona je potvrđeno kod ukupno 14 osoba i to kod jednog učenika srednje škole i jednog studenta, kod sedam zaposlenih odnosno četiri nezaposlena pacijenta i kod dva penzinera.

Leskovački ZZJZ je u ponedeljak saopštio da je dobio sve rezultate za pacijente koji su prethodnih dana uzorkovani u ovoj ustanovi, Opštoj bolnici i domovima zdravlja okruga.

U kovid delu Opšte bolnice u Leskovcu broj hospitalizovanih pacijenata, prema poslednjim podacima, nije promenjen. Na lečenju su tri osobe, od kojih su dve na terapiji kiseonikom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SPREMNE CISTERENE SA PIJAĆOM VODOM: Počinje popravka čeličnog rezervoara u Vrdniku