EPIDEMIOLOŠKA SLIKA U ČAČKU: Situacija relativno mirna

V. I.

22. 10. 2020. u 15:55

OD 28 uzoraka uzetih sa područja sve četiri opštine Moravičkog okruga, kovid-19 infekcija potvrđena je kod jedne osobe iz Guče. U čačanskoj bolnici na lečenju je deset pacijenata.

ЕПИДЕМИОЛОШКА СЛИКА У ЧАЧКУ: Ситуација релативно мирна

Foto: V. Ilić

- Čačak je za sada relativno miran, a trend povećanja izolovanih slučajeva počeo je 15. oktobra do kada smo imali mirnu situaciju, - rekao je rukovodilac Radnog tima za praćenje širenja korona virusa dr Mihailo Luković. - Situacija je još uvek relativno mirna. Nema potrebe za tenzijom, a ako krene epidemija onda ćemo imati od šest do osam nedelja tenzije.

On je dodao da su inspekcijske službe podnele 80 krivičnih prijava od kraja prethodnog talasa, kao i tokom smirivanja situacije, a zbog kršenja propisa i mera za suzbijanje korona virusa.

Na sastanku Radnog tima u četvrtak je bilo reči o tome kako se pripremiti, koliko su kapaciteti, način na koji će se funkcionisati kad krene novi talas.

Ukoliko se u kovid ambulantu bude javljao veliki broj pacijenata, osposobićemo jedan šator kao čekaonicu, a koji će se grejati. Pred nama su hladni dani i treba čekati napolju – zaključio je Luković, podsetivši da je tokom leta pregledano i po 120 ljudi dnevno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)