ZABLISTALI NA TAKMIČENJU U KRAGUJEVCU: Jagodinski gimnazijalci osmislili beskontaknu igru za uslove korone

Z. Gligorijević

21. 10. 2020. u 15:26

Učenici druge godine smera za računarstvo i informatiku u jagodinskoj Gimnaziji „Svetozar Marković“ osvojili su prvo mesto, u ekipnoj konkurenciji, na multidisciplinarnom takmičenju iz oblasti fizike, medicine, programiranja i elektronike koje je nedavno održano na Prirodno-matematičkom fakultetu u Kragujevcu.

ЗАБЛИСТАЛИ НА ТАКМИЧЕЊУ У КРАГУЈЕВЦУ: Јагодински гимназијалци осмислили бесконтакну игру за услове короне

Učesnici takmičenja: Luka Kostić, Anđela Mladenović, Dimitrije Lazić i Jovan Rašić / Foto privatna arhiva

Đaci su se nadmetali u predstavljanju projekta namenjenom suzbijanju i prevenciji korona virusa. Jagodinski gimnazijalci osmislili su projekat beskontaktne igre u vreme korona virusa za decu.

- Nismo očekivali ovakav uspeh, ali smo veoma zadovoljni postignutim. Ovaj smer sam upisao zato što su me oduvek interesovali računari, a i u osnovnoj školi mi je matematika išla prilično dobro – kaže Jovan Rašić.

Ni Dimitrije Lazić nije očekivao prvo mesto, pogotovu što im je ovo prvo učešće na ovakvom tipu takmičenja.

- Ovo je jedno od najboljih odeljenja u školi. Ima 20 učenika, a smer za računarstvo i informatiku postoji četiri godine. Takmičenje je bila prilika da ga predstavimo na što bolji način. Usredsredićemo se na državnu maturu koja će uslediti za dve godine gde se Gimnaziji daje poseban značaj i nadam se da ćemo to uraditi na pravi način – ocenjuje Miroslav Veljković, direktor Gimnazije „Svetozar Marković“ u Jagodini.

- Ponosan sam na svoje đake, jer su, iako zbog pandemijskih okolnosti nije bilo mnogo vremena za pripremu, postigli odličan rezultat. Projekat su radili u školi, uz redukovana viđenja i preko internet platorfmi koje se koriste za te svrhe – kaže profesor Dalibor Rajković i poziva đake da se, kada dođe vreme za upis srednje škole, bez razmišljanja odluče za smer računartsvo i informatiku u Gimnaziji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a