U LOV SA SOKOLOVIMA: Lovačka udruženja napravila spektakl

VN

19. 10. 2020. u 22:53

JUTRO je počelo burno, članovi Društva Sokolara Srbije lovili su sa svojim nerazdvojnim prijateljima nebeskim lovcima.

У ЛОВ СА СОКОЛОВИМА: Ловачка удружења направила спектакл

Foto: VN

Raznovrsnost ptica grabljivica Srbije, njihov značaj u prirodi i status u životnoj zajednici došli su do pravog izražaja u šumama Gorice. Lovu su prisustvovala dva Lovačka udruženja – Udruženje “Golub” Veliko Gradište i udruženje “Fazan” Srednjevo. Lovačka sekcija iz Rama spremala je ručak od divljači za sve učesnike manifestacije. Trpeza se sastojala od gulaša i divljači spremljene pod sačem.

Foto: VN

Tačno u podne na tvrđavu su ušetali vitezovi u svojim prepoznatljivim oklopima i mačevima od kovsanog gvožđa. Posetioci su imali priliku da saznaju neke zanimljivosti o tome ko su bili i kako su izgledali srpski vitezovi. Udruženjem za očuvanje starih zanata i veština "Beli Orlovi" u veselom raspoloženju, objašnjavali su znatiželjnim turistima kako su kovani srednjovekovni mačevi i zašto je kompletan oklop srednjovekovnog viteza vredeo kao pedesetak najboljih grla goveda.

Foto: VN

Za vitezovima u tvrđavu su ušetali sokolari sa svojim plemenitim pticama, koji su se pridružili porodici Nikolić odgajivačima izložbenih ptica grabljivica. Ovoj zanimljivoj povorci najviše su se obradovali najmlađi, ali i oni stariji opčinjeni magijom srednjeg veka, prohujalim vremenima i različitim civilizacijama koje su se smenjivale na ovim prostorima.

Foto: VN

Ispred tvrđave najbolje vinarije Srbije predstavile su svoja vina, a posetioci su rado degustirali i davali svoju ocenu vrsnim poznavaocima najboljih sorti grožđa.

Prodajna izložba privukla je i domaće vinare, ali i sve ljubitelje “Božijeg napitka” koji su došli kao turisti u obilazak tvrđave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)