MUP ZAPOSLIO DOKTORKU: Ministar Stefanović obradovao Mariju Stanković (30)

D. ALIHODžIĆ

19. 10. 2020. u 21:18

Priča o mladoj doktorki Mariji Stanković (30) iz zaplanjskog sela Donje Dragovlje, koja sanja da se zaposli u struci i postane internista, mnoge nije ostavila ravnodušnim, a među njima je i ministar policije Nebojša Stefanović.

МУП ЗАПОСЛИО ДОКТОРКУ: Министар Стефановић обрадовао Марију Станковић (30)

Foto Privatna arhiva

Kada je pročitao da doktorka koja je medicinu završila sa prosečnom ocenom 9,57 punih pet godina čeka posao, lično ju je pozvao i ponudio zaposlenje - da radi kao lekar pri policiji. Tako ona već dve nedelje brine o zdravlju policajaca u Policijskoj upravi u Nišu.

- Život mi se okrenuo naglavačke, ali u pozitivnom smislu. Nisam mogla da verujem da me zove lično ministar i nudi mi posao. Odmah sam prihvatila da se zaposlim u Nišu iako je to značilo preseljenje sa porodicom i još mnogo izazova - uzbuđena je Marija.

Javno se zahvaljuje ministru i njegovim saradnicima zaduženim za ljudske resurse.

- Trudiću se da opravdam poverenje, jer ovakva prilika se ne dobija stalno - kaže Marija, koja je i majka bliznakinja Irine i Isidore kojima sada nedostaju baka Dijana i deda Ivan koji su ostali da žive na selu.

Marija već nedostaje svojim komšijama, jer je uvek bila spremna da im da savet, izmeri pritisak, jednom rečju bila je pravi seoski lekar, ali za to angažovanje nije dobijala platu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!