KORONA “PLANULA” U ALEKSANDROVCU Novih 18 slučajeva u Rasinskom okrugu

S. BABOVIĆ

16. 10. 2020. u 12:58

ČAK 18 novih slučajeva KOVID-19 registrovana su u Rasinskom okrugu, a u Aleksandrovcu gde je primećen trend porasta broja obolelih lica u poslednjih pet dana, novih je čak 8 slučajeva, pokazuju podaci Zavoda za javno zdravlje Kruševac.

КОРОНА “ПЛАНУЛА” У АЛЕКСАНДРОВЦУ Нових 18 случајева у Расинском округу

Foto: S. B.

U Trsteniku je i dalje kritično, beleži se šest novobolelih, tri novoinficirana su iz Kruševca, a jedan je iz Varvarina.


Od početka epidemije KOVID-19 potvrđen je kod 1.577 lica, a samo u Kruševcu virus kod 927. U Aleksandrovcu je do sada zabeleženo 273 slučajeva oboljevanja, u Trsteniku-136, a u Brusu-116. Varvarin je od početka epidemije zabeležio 69 potvrđenih slučajeva,dok je u Ćićevcu prisustvo korona-virusa utvrđeno kod 56 osoba.

Još četiri pacijenta primljena su na Infektivno odeljenje Opšte bolnice u Kruševcu, gde je trenutno smešteno njih osam. Porastao je broj lica pod zdravstvenim nadzorom i trenutno se prati stanje 4.542 osoba u Rasinskom okrugu. Izlečenim se smatra 1.443 pacijenta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

U NEDELJU AUTO-TJUNING SKUP: Takmičarska sezona otvara se u Paraćinu