SVEGA ŠESTORO KOVID PACIJENATA U PARAĆINSKOJ BOLNICI: I dalje stabilna situacija

Z.R.

13. 10. 2020. u 19:22

СВЕГА ШЕСТОРО КОВИД ПАЦИЈЕНАТА У ПАРАЋИНСКОЈ БОЛНИЦИ: И даље стабилна ситуација

Foto: Z. Rašić

UKUPNO šestoro pacijenata na kovid-odeljenju paraćinske bolnice, od kojih su dva pozitivna na koronavirus, dva negativna, a isti broj čeka PCR test – danasnja je epidemiološka slika u Opštoj bolnici u tom gradu, koja govori da je situacija i dalje stabilna.

Broj hospitalizovanih bolesnika od početka oktobra sve vreme je jednocifren, maksimalno je bio do osam, mada se prema očekivanju epidemiologa u narednom periodu očekuje porast broja zaraženih u celoj Srbiji, napominje dr Saša Bacić, direktor paraćinske bolnice.

U tom slučaju, ova zdravstvena ustanova biće spremna da se brzo vrati u kovid režim rada punim kapacitetom, sa 60 postelja na Grudnom i Internom odeljenju, koliko je bilo u prethodnom talasu kovida.

Trenutno je u kovid sistemu u Paraćinu polovina Grudnog odeljenja. Paraćinska bolnica raspolaže sa sedam kliničkih i dva transportna respiratora, a uskoro počinju radovi na povećanju kapaciteta protoka medicinskog gasa, odnosno kiseonika, kako bi novi talas zarazne bolesti dočekala spremna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)