BUDŽET STABILAN: Gradski većnici u Čačku usvojili rebalans gradske kase

V. I.

13. 10. 2020. u 18:24

GRADSKI većnici usvojili su u utorak rebalans budžeta koji je umanjen za 266 miliona dinara u odnosu na početno planiran, odnosno oko osam odsto, što ukupno iznosi 4,496 milijardi dinara.

БУЏЕТ СТАБИЛАН: Градски већници у Чачку усвојили ребаланс градске касе

Foto: V. I.

Gradonačelnik Milun Todorović kazao je da je ove godine zbog epidemije korona virusa bilo turbulentno što se tiče prihoda, pa je tako prva dva meseca ove godine bilo 57 miliona dinara više od planiranog, a već u aprilu 150 miliona manje.

- I pored svih tih problema budžet je stabilan, nijedno socijalno davanje nije uskraćeno, svim predškolskim ustanovama, školama i fakultetima obezbeđeno je sve što je neophodno. Ove godine grad se zadužio u iznosu od 30 miliona dinara za dve investicije, i to za  izgradnju sistema za vodosnabdevanje - 15 miliona dinara i isto toliko za izgradnju gasne kotlarnice za koju će dodatni iznos od 20 miliona dinara finansirati JKP „Čačak” - rekao je Todorović.

Kada je reč o poljoprivredi i privredi opredeljeno je 10 miliona dinara za finkcionisanje privrede uglavnom kroz sertifikacije i inovacije. Za poljoprivredu je izdvojeno 40 miliona za direktno sufinansiranje. Takođe, budžetom je predviđeno i mnogo važnih investicija.

- Od izuzetnog značaja je izgradnja Ulice 67 u MZ Atenica, 54 miliona će biti utrošeno za kolektor površinskih voda, uređenje vodotokova drugog reda, koje nastavljamo da radimo do kraja ove godine, a radiće se i važne investicije iz oblasti ekologije. Do kraja godine očekuje se završetak radova u MZ Sveti Sava na uređenju parka pored hrama Sv. Marine. Nastavljamo pribavljanja zemljišta u svojinu grada kao i eksproprijaciju za gradnju Bulevara vojvode Putnika i deonicu ulice od Kneza Miloša do Sv. Save – kazao je gradonačelnik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!