SVE ZA INVESTITORE: Lokalna samouprava u Leskovcu nastavlja ulaganja u opremanje nove industrijske zone

I.Mitić

12. 10. 2020. u 08:05

СВЕ ЗА ИНВЕСТИТОРЕ: Локална самоуправа у Лесковцу наставља улагања у опремање нове индустријске зоне

Foto I. Mitić

NAJNOVIJE ulaganje 13,5 miliona dinara potpuno će rešiti problem odvođenja atmosferskih voda u novoj leskovačkoj Industrijskoj zoni.

Posebno je značajno i to što se ova investicija iz leskovačkog budžeta realizuje posle izgradnje novih saobraćajnica, vodovodne mreže i fekalne kanalizacije u takozvanoj zelenoj zoni.

Trenutno se radi dodatnih 220 metara atmosferske kanalizacije čija će ukupna dužina, sa već obavljenim poslom, premašiti pola kilometra.

U lokalnoj samoupravi kažu da o važnosti radova svedoči i činjenica da kroz ovu zonu svakodnevno prođe oko 3.700 radnika koji su zaposleni u kompaniji "Aptiv" - prvom investitoru u zonu koja se prostire na oko 100 hektara. Komunalno je, međutim, opremljeno tek 40 odsto raspoloživog zemljišta, a ukupno ulaganje ovog britanskog investitora u fabriku elektronskih komponenti za auto-industriju iznosi oko 25 miliona evra.

Najavljuju i to da će do kraja godine zaposliti još 500 radnika.

- U procesu dobijanja dozvole za izgradnju distributivnog centra je i kompanija "Statovac", koja je kupila parcelu u ovoj zoni, a mi se trudimo da je prilagodimo novim ulagačima. Lane smo za te potrebe izdvojili 33 miliona dinara, pa je i preostalo zemljište spremno za nove kompanije - zaključuje gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović i podseća na to da je oglašena prodaja još jedne parcele od 1,2 hektara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)