ČAĐ, GAREŽ I ZGARIŠTE: Evo šta je ostalo od vrtića u Vlasotincu posle požara (FOTO)

I. M.

05. 10. 2020. u 18:47

DEO mališana koji su bili smešteni u vrtiću "Dečija radost" u Vlasotincu, u kome je prošle nedelje izbio požar, raspoređen je u uzrasnim grupama u objektu "Kolibri" u ovom mestu.

ЧАЂ, ГАРЕЖ И ЗГАРИШТЕ: Ево шта је остало од вртића у Власотинцу после пожара (ФОТО)

Foto: OU Vlasotince

Direktorka Predškolske ustanove "Milka Dimanić" Snežana Filipović ističe da je to učinjeno prema zakonskim normativima i u saradnji sa opštinskim Kriznim štabom.

Novi smeštaj, od 148 mališana, dobila su 32 deteta, a na osnovu ankete sprovedene među roditeljima.

Ukoliko roditelji ostale dece budu imali potrebu za smeštajem, deca će, osim u jednom od tri objekta vrtića "Kolibri", biti raspoređivana i u vrtićima u Stajkovcu i Prilepcu, a sve u skladu sa raspoloživim prostornim kapacitetima.

Direktorka Filipović ističe da su vaspitači u stalnom kontaktu sa roditeljima sa kojima se dogovaraju o njihovim potrebama za zbrinjavanje dece do sanacije oštećenog objekta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)