NOVE ODLUKE KRIZNOG ŠTABA: U ovom gradu se ograničava rad trgovačkih i ugostiteljskih objekata

S.BABOVIĆ

02. 10. 2020. u 18:45

ŠTAB za vanredne situacije grada Kruševca doneo je nove odluke u skladu sa epidemiološkom situacijom i predstojećim vremenskim uslovima,a prva među njima se odnosi na ograničenje rada trgovačkih i ugostiteljskih objekata zatvorenog prostora (tržni centri, marketi, kafići, barovi, restorani, hoteli-hotelski restorani, kladionice koje pružaju ugostiteljske usluge i ostali zatvoreni objekti).

НОВЕ ОДЛУКЕ КРИЗНОГ ШТАБА: У овом граду се ограничава рад трговачких и угоститељских објеката

Foto: protokol i S.BABOVIĆ

Radno vreme u zatvorenim objektima je do 23 sata, dok će rad u otvorenim prostorima - baštama biti ograničen do 1 sat posle ponoći,uz,kako se navodi, striktno poštovanje svih epidemioloških i sanitarnih mera propisanih Uredbom  o merama za sprečavanje i suzbijanje zaraznih bolesti COVID-19 koju je donela Vlade Republike Srbije.

-Nalaže se i striktno poštovanje epidemioloških mera u javnom prevozu, zatvorenom prostoru, javnim, kulturnim zdravstvenim, socijalnim i školskim  ustanovama, koje propisuju nadležni organi, a uz nadzor nadležnih inspekcijskih organa-navodi se u odlukama Štaba za vanredne situacije Kruševca koje potpisuje graodnačelnica Jasmina Palurović.

-Nastaviti sa pojačanim inspekcijskim nadzorom komunalne inspekcije i Komunalne milicije u saradnji sa sanitarnom inspekcijom i Policijskom upravom Kruševac.

Na snazi ostaju svi ostali normativni propisi koje je donela Vlada Republike Srbije: Uredba Vlade Republike Srbije, Naredba o zabrani okupljanja, Odluka o proglašenju bolesti. Poslednji izveštaj Zavoda za javno zdravlje ukazuje na 6 novobolelih:među njima su četiri lica sa teritorije opštine Trstenik(kako saznajemo,testirana 29. i 30.septembra),kao i dva lica iz Kruševca.

Od početka epidemije, KOVID-19 potrvđen je kod 1.493 osobe u Rasinskom okrugu. Izlečeno je 1.415, a prema zvaničnim podacima, preminulo je njih 53. Od početka školske godine virus je potvrđen kod četiri učenika, tri u Trsteniku,gde je prekjuče proglašena vanredna situacija i kod jednog učenika u Aleksandrovcu,koji,kako saznajemo,nije  dolazio na nastavu od 1.septembra.           

                                 

:

     OD POČETKA EPIDEMIJE:890 POZITIVNIH NALAZA U KRUŠEVCU

     NAJVIŠE potvrđenih slučajeva od početka epidemije KOVID-19 registrovano je u Kruševcu-890, zati u Aleksandrovcu-261 i Brusu-115. U Trsteniku je do sada nalaz bio pozitivan u 105 slučajeva, u Varvarinu u 67 i u Ćićevcu u 55.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)