SEPTEMBARSKE SVEČANOSTI U MAČVI: Šapčani slave Malu Gospojinu, ali bez vašara

A.D.

20. 09. 2020. u 11:11

VATROMETOM, puštanjem balona i nastupom mažoretkinja, sinoć je u Šapcu završena poznata šabačka Čivijada, Belosvetski sajam humora i satire.

СЕПТЕМБАРСКЕ СВЕЧАНОСТИ У МАЧВИ: Шапчани славе Малу Госпојину, али без вашара

Foto: Turistička organizacija Šabac

Većinu sadržaja na sajt je postavila Turistička organizacija Šapca (TOŠ), međutim, Šapčani su noćas u velikom broju, slavili i po kafanama, o čemu je najbolje svedočila muzika koja se čula do zore.

Čivijada je odavno uvod u čuveni šabački malogospojinski vašar, (21. septembra), koji okupi i do 200.000 posetilaca. Ali posle više od 100 godina tradicije, svetkovina će izostati ove jeseni, zbog epidemiološke situacije.

Kako je Mala Gospojina preslava grada, Šapčani će sutra, ipak, ugostiti rođake i prijatelje, a to se videlo po povećanom broju narudžbi prasića i kupovini prehrambene robe. Vredne Šapčanke mese kolače i torte, a one prezauzete poslom, naručuju ih u kolačarskim radnjama.

Iako bi se očekivalo da je Šabac, zbog izostanka vašara, malo deprimiran, ova okolnost, čini se, uopšte nije uticala na gradske jesenje gužve. Saobraćaj je pojačan, ima mnogo ljudi na ulicama, šetalištima, u kafanama...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024