PARAĆINCI NE DAJU KATASTAR: Opštinsko veće tokom prve sednice u novom sazivu pisali Republičkom geodetskom zavodu

Z. RAŠIĆ

19. 09. 2020. u 11:00

VEĆ tokom prve sednice novog saziva Opštinskog veća, članovi vlade grada na Crnici su razmatrali dopis načelnika paraćinske Službe za katastar nepokretnosti Nadežde Milenović.

ПАРАЋИНЦИ  НЕ ДАЈУ КАТАСТАР: Општинско веће током прве седнице у новом сазиву писали Републичком геодетском заводу

Foto: Z. Rašić

Kako je navedeno, a sve su dodatno pojasnili predsednik Opštine Vladimir Milićević i većnik Dejan Šuvalija, Republički geodetski zavod je pripremio nacrt novog Pravilnika o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u RGZ, prema kojem će se sedište Službe za katastar nepokretnosti (SKN) za područja Ćuprije, Paraćina i Despotovca nalaziti u Ćupriji.

MINISTARSTVO

ZAKLjUČAK Opštinskog veća u Paraćinu, povodom predloga novog pravilnika RGZ - osim toj republičkoj instituciji - prosleđen je i Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, od kojeg se zahteva da razmotri primedbe i obavesti ih o preduzetim radnjama...

To znači da, novom sistematizacijom, SKN u Paraćinu gubi status službe - iako ima dvostruko veći broj katastarskih opština od Ćuprije. Zato na Crnici žele da zadrži Službu katastra, smatraju da je to i u interesu građana, pa je Veće donelo zaključak kojim se Republičkom geodetskom zavodu upućuje primedba na nacrt njihovog novog pravilnika.

Između ostalog je navedeno i to da je predviđen broj službenika u Paraćinu deset, a u Ćupriji 16, te da nije naveden kriterijum na osnovu kojeg je predložen ovakav način uređenja i sistematizacije. Pritom, površina paraćinske opštine je 542 kvadratna kilometra, a one u Ćupriji "samo" 287.

KADROVSKE PROMENE

NOVI saziv SO u Paraćinu, razrešio je direktora Zavičajnog muzeja Branislava Jovanovića, koji je ranije izabran za člana Opštinskog veća i za njegovog naslednika u statusu vršioca dužnosti imenovao Tijanu Pešić. Umesto Aleksandre Stojanović, na čelu JP "Poslovni centar" biće Branislav Perić, a do kadrovskih promena je došlo na predlog SPS - koalicionog partnera SNS u novoj opštinskoj vlasti.

Razrešen je i načelnik Opštinske uprave za investicije i održivi razvoj Vojislav Vasić koji je podneo ostavku.

- Donošenjem predloženog Pravilnika bi bila povređena načela efikasnosti i ekonomičnosti upravnog postupka. S obzirom na umanjen broj radnika i predviđenu kadrovsku strukturu, proglašenje organizacionog sedišta u Ćupriji predstavljao bi veliki gubitak za paraćinsku opštinu - navedeno je na kraju Zaključka.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije