ZARAŽENA UČITELJICA: Korona ušla u leskovačku školu

I. Mitić

10. 09. 2020. u 15:30

U GRADU na Veternici je registrovan prvi slučaj zaraze u nekoj od ovdašnjih škola.

ЗАРАЖЕНА УЧИТЕЉИЦА: Корона ушла у лесковачку школу

Foto: I. Mitić

Prema nezvaničnim informacijama, koje su nam potvrđene iz više pouzdanih izvora, ovim virusom je inficirana prosvetna radnica u OŠ „Radoje Domanović“ u Manojlovcu. 

Inficirana učiteljica predaje trećem razredu i to u objektu matične škole u ovom mestu. Kako saznajemo, bila je savesna, pa je odmah po pojavi prvih simptoma bolesti, drugog dana od početka školske godine, o tome obavestila nadležne u školi. 

Potom su i ona i njeni učenici poslati kućama, dok je PSR test prosvetne radnice, čiji je rezultat stigao minulog utorka, potvrdio da je pozitivna na virus korona.

Nezvanično saznajemo da će deca, po uputstvima epidemiologa, do negativnog testa svoje učiteljice nastavu pratiti preko interneta i da u međuvremenu neće dolaziti u školu. 

Saznajemo i to da je trenutna epidemiološka situacija u ovoj ustanovi pod kontrolom, a da je škola o pojavi virusa obavestila sve nadležne institucije. One su ocenile da je put prenošenja importovane zaraze u školu prekinut i da nema razloga za strah od daljeg širenja virusa. 

Osim matičnog objekta ova škola ima i izdvojena odeljenja u Bratmilovcu, Gornjem Krajincu, Donjem Krajincu, Mrštanu, Kumarevu, Jelašnici i Rajnom Polju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!