VLADAN IZ DIMITROVGRADA ULOVIO PRAVU NEMAN! Težak 22 kilograma, dučačak preko metar i po - izvlačili ga dva sata! (FOTO)

V.Ć.

08. 09. 2020. u 14:41

VLADAN Božilov, pecaroš iz Dimitrovgrada, na jednom od dva Smilovska jezera "Savat 1", na Staroj planini, upecao je kapitalnog soma teškog 22 kilograma, dužine 173 centimetara.

ВЛАДАН ИЗ ДИМИТРОВГРАДА УЛОВИО ПРАВУ НЕМАН! Тежак 22 килограма, дучачак преко метар и по - извлачили га два сата! (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Smilovska jezera su inače puna ovom vrstom ribe, ali i amurima, deverikama, štukama, babuškama, bodorkama i ostalom ribom.

Božilov kaže da je borba sa ulovom trajala preko 2 sata i da su mu na kraju pomogle kolege pecaroši koji su bili u blizini. Kako kaže Svetislav Lukić, ribočuvar, ove sezone je, na Smilovskim jezerima, upecano puno kapitalnih primeraka soma.

Najuspešniji među dimitrovgradskim pecarošima kojima je ovo omiljeno mesto bio je Acko Stoilkov koji je minulog avgusta upecao soma teškog 38 kilograma, a lane je imao primerak od čak 42 kilograma!

Smilovska jezera su praktično jedno kraj drugog, napravljena sredinom sedamdesetih i osmadesedtih prošlog veka na nadiomorskoj visini od preko 700 metara da bi služila za odvodnjavanje i navodnjavanje Odorovskog polja, u Zabrđu Dimitrovgrada. Nedugo zatim su poribljena i odlična su mesta za pecaroše, ali i za mnogobrojne izletnike.

                                                                                                                   

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili