DAN OSLOBOĐENJA VRANJA U DRUGOM SVETSKOM RATU: Svečana sednica Skupštine povodom 7. septembra (FOTO)

J.S.

07. 09. 2020. u 10:27

U OKVIRU obeležavanja Dana oslobođenja Vranja u Drugom svetskom ratu, danas je održana je svečana sednica Skupštine grada na kojoj je govorio dr Dejan Tričković, predsednik Skupštine.

ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ВРАЊА У ДРУГОМ СВЕТСКОМ РАТУ: Свечана седница Скупштине поводом 7. септембра (ФОТО)

Foto: J.S.

- Ovo je datum koji sve nas čini ponosnim, ali i koji nas obavezuje na odgovornost. Danas imamo čast da govorimo o našim precima koji su pobedili ideologiju fašizma. Divimo se njihovoj hrabrosti i spremnosti da se voljena otadžbina prkosno sačuva, čak i kada je to značilo da će je platiti svojim grobovim -  rekao je Tričković.

On je dodao da ne postoji dobar rat i loš mir i da je u Drugom svetskom ratu, na globalnom nivou, stradalo na desetine miliona ljudi.

- Lokalno rukovodstvo, svi mi koji učestvujemo u radu Skupštine Vranja, u poziciji smo da predlažemo, razmatramo i donosimo odluke za dobrobit svakog pojedinca i čitave društvene zajednice.

Svečanoj sednici predhodio je prijem rukovodstva grada predstavnika SUBNOR -a.

Foto: J.S.

Čestitajući praznik sugrađanima i prisutnima, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković rekao da SUBNOR na dobar način brine o očuvanju spomenika i slobodarskog duha našeg naroda, napominjući da je saradnja izneđu Grada i Udruženja veoma dobra.

- Mi moramo da, kao i neki drugi narodi, insistiramo na kulturi sećanja i negujemo svest da su naši preci imali ogromne žrtve kako bi osigurali slobodu našeg naroda - rekao je gradonačelnik Milenković.

O aktivnostima Udruženja u proteklom periodu govorili su i Stojan Mladenović, predsednik Gradskog odbora i Miroljub Stojčić, predsednik Skupštine SUBNOR-a Srbije.

Na teritoriji Grada Vranja, samo iz perioda Drugog svetskog rata, više je od 100 spomenika, prema podacima SUBNOR-a.

U nastavku obeležavanja Dana oslobođenja, biće položeni venci i cveće na Spomenik Revolucije. Od 11 sati biće nastavljen radni deo Skupštine grada.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!