RUDNIČKO-TAKOVSKI KRAJ: Sedmica bez novoobolelih od KOVID-19!

M. B.

31. 08. 2020. u 17:37

UZASTOPNO i srećom, protiče sedmica dana u Rudničko-takovskom kraju, bez ijednog potvrđenog novog slučaja zaraze kovid-19, prema svim do sada pristiglim rezultatima testiranih u Gornjem Milanovcu od 24. avgusta do danas.

РУДНИЧКО-ТАКОВСКИ КРАЈ: Седмица без новооболелих од КОВИД-19!

Foto M. B.

Statistika epidemije u ovom kraju zvanično ima dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, po zvaničnim podacima, izlečeni.

U drugom „piku“ od polovine juna do danas, od korona virusa obolelo je 125 lica, uz sedam smrtnih ishoda. I u tom ovdašnjem drugom „piku“ zaraze, ima dobrih zvaničnih pokazatelja: izlečeno ih je 112, dvoje milanovačka Opšta bolnica sada leči, ostalih četvoro sa lakšom kliničkom slikom, kao i njihovi kontakti, su u kućnoj izolaciji.

- Podaci iz Kovid ambulante Doma zdravlja tokom minulog vikenda: u subotu je pregledano 14 pacijenata, od njih četvero prvi put, a u nedelju 31 pacijent, od njih šestoro prvi put. Uzeta su tri nazofaringealna brisa, urađeno je 27 seroloških testova – izjavio je dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna