ODRŽANA KONSTITUTIVNA SEDNICA SKUPŠTINE GRADA JAGODINE: Palma - Gde postoji jedinstvo postoje i rezultati

Novosti online

19. 08. 2020. u 16:25

DANAS je u pomoravskoj prestonici održana konstitutivna sednica Skupštine grada Jagodina. Novi - stari predsednik Skupštine je Dragan Marković Palma.

ОДРЖАНА КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА ЈАГОДИНЕ: Палма - Где постоји јединство постоје и резултати

Foto: Novosti

Skupština grada Jagodine broji 21 odbornika, a nakon održanih lokalnih izbora, 17 mandata pripalo je koaliciji Jedinstvene Srbije, SPS – a i Srpske napredne stranke, čiji je nosilac liste u Jagodini bio predsednik Jedinstvene Srbije, Dragan Marković Palma, 2 odbornika ima Koalicija “Bunt – Prava Jagodina”, a po jednog Grupa građana “Nećemo da ćutimo” i Pokret obnove Kraljevine Srbije.

Foto: Novosti

Inače lokalni izbori u Jagodini prošli su bez ijednog prigovora i bez ponavljanja ni na jednom glasačkom mestu. Na današnjoj kosnstitutivnoj sednici za predsednika Skupštine grada Jagodine izabran je predsednik Jedinstvene Srbije, Dragan Marković Palma, koji je i u prošlom mandatu vršio tu funkciju, a za njegovog zamenika Snežana Vuikašinović, takođe iz Jedinstvene Srbije. Za gradonačelnika Jagodine, ponovo je izabran potpredsednik Jedinstvene Srbije Ratko Stevanović, a za zamenika gradonačelnika Jagodine, Ivan Stamenković iz Srpske napredne stranke.

Izabrano je osmočlano Gradsko veće, koje je u Jagodini specifično po tome da je jedina lokalna sampuprava u kojoj članovi Gradskog veća ne primaju plate niti odbornici dnevnice.

- Želim da se najpre zahvalim građanima sa teritorije grada Jagodine što su nam dali veliko poverenje i glasali za našu listu koalicije Jedinstvene Srbije, SPS - a i Srpske napredne stranke. Čestitam i opoziciji na izbornom rezultatu. Hvala odbornicima što su glasali i dali mi poverenje da i u narednom periodu predsedavam Skupštinom grada Jagodine i da nastavimo da radimo onako kako smo radili i pre. Želim da predložim i opoziciji da bude konstruktivna, da glasaju za ono što misle da je dobro, a za ono što misle da nije dobro neka glasaju protiv, to je njihovo autonomno pravo. Pozivam opoziciju da uzme učešće u radu Skupštine grada Jagodine, da i oni predlažu tačke dnevnog reda i tako smo radli od 2004. godine. Tamo gde postoji jedinstvo u donošenju odluka, koje su od vitalnog značaja za naš grad i zbog tog jedinstva mi smo imali ogromne rezultate i postigli smo najbolje rezultate od svih lokalnih samouprava i kada je u pitanju broj fabrika koje smo doveli, kada je u pitanju socijalna pravda i kada je u pitanju turizam - izjavio je nakon izbora za predsednika Skupštine grada Jagodine, predsednik Jeidnstvene Srbije Dragan Marković Palma.

Foto: Novosti

- Korisnici budžeta grada Jagodine bili su građani, nismo kao funkcioneri koristili pozicije u budžetu na koje smo po zakonu imali pravo i sve te pare preusmeravali smo građanima i pomagali onima koji nemaju. Tako ćemo raditi i u narednom vremenskom periodu i naša lista Jedinstvene Srbije, SPS -a i Srpske napredne stranke ima čime da se pohvali što smo radili na lokalu, a siguran sam da ćemo nastaviti i još jačim tempom i u ovom mandatu, bez obzira na pandemiju virusa korona, koji je nevidljivi i nepredvidiv. Ono što je za nas najvažnije je da idemo napred, da radimo, da poštujemo sve epidemiološke mere i da na prvom mestu bude zdravlje, da nam porodice budu žive i zdrave, naši prijatelji i svi građani Srbije, a onda da nam najvažnija bude ekonomija. Kada su u pitanju mere socijalne zaštite ništa nećemo da ukidamo i sve ono što je postojalo u budžetu ostaće i u narednom periodu, osim investicija za izgradnju nekih objekata koje smo planirali, a nisu od vitalnog značaja i te investicije ćemo smanjiti, jer je i priliv u budžetu manji nego što je bio prošle godine iz opravdanih razloga - rekao je Marković.

Današnja konstitutivna sednica jagodinskog parlamenta počela je minutom ćutanja za nedavno preminulog člana Gradskog veća Jagodine Dušana Ilića iz jagodinskog sela Šantarovca. Odmah nakon konstituisanja, održana je i prva sednica Skupštine grada Jagodine, koja je nastavila da radi u ekspresnom ritmu, glasanje je po tačkama denvnog reda bilo u skoru 20:1 ili 18:3.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije