MELODIJE PUNE DUŠE: Iguman iz manastira Ribnica inspirisao rok muzičara iz Loznice

V. Mitrić

15. 08. 2020. u 09:19

ALEKSANDAR PANTELIĆ-PANTO, osnivač i frontmen kultnog lozničkog rok sastava "Zid plača" komponovao je novu pesmu "Najstrašnija pomisao" na tekst oca Arsenija Jovanovića, autora knjige "Bog i rokenrol", koji se sa bratstvom nalazi u manastiru "Svetih apostola Petra i Pavla" poznatijem kao "Ribnica" kod Mionice.

МЕЛОДИЈЕ ПУНЕ ДУШЕ: Игуман из манастира Рибница инспирисао рок музичара из Лознице

Foto: V. Mitrić

Pantelić je, ne samo vrsni gitarista, pevač i kompozitor, već i čovek, koji u duhovnom životu oseća svu lepotu i bogatsvo duše, čemu melodije i te kako mogu da daju, kad se dobro "utkaju" još veću i krasotu i snagu, i energiju svakom verujućem čoveku.

Podstaknut besedama oca Arsenija harizmatičnog monaha uspeo je otkrije u sebi onaj najtananiji deo duše koji vapi za Božjim prisustvom.

- Kroz inspiraciju u duhovnom i uz svoju umetničku zrelost otkrivam "novi svet" za svoje buduće stvaralaštvo - kaže Pantelić, čije se pesme jako dobro slušane u elektronskim medijima, a posebno je zadovoljstvo kada to čini uživo, za svoju društvu i za sebi srodne duše u svom, inače pobožnom kraju, Jadru, gde je zahvaljujći snažnom duhu i veri pravoslavnoj narod uspeo da pregrmi razne nevolje u daljoj, bližoj istoriji, ali u i sadašnjem životu punom kojekakvih izazova. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna