SEĆANjE NA JASENOVAČKE ŽRTVE: Otkrivena spomen-ploča sa imenima jasenovačkih mučenika Požarničke parohije

V.Mitrić

ponedeljak, 03. 08. 2020. u 19:14

СЕЋАЊЕ НА ЈАСЕНОВАЧКЕ ЖРТВЕ: Откривена спомен-плоча са именима јасеновачких мученика Пожарничке парохије

Foto: V. Mitrić

U Požarnici je, u okviru tradicionalnog obeležavanja „Ilindanskog sabora Tuzlaka“ na hramu Vaznesenja Gospodnjeg otkrivena spomen-ploča sa imenima jasenovačkih mučenika Požarničke parohije, za čiju je izradu sredstva darovao gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

- U Bijeljini živi veliki broj ljudi, koji su tokom ratnih dešavanja morali da napuste Požarnicu i tuzlanski kraj, a Semberija im je postala novi dom. Mnogi od njih su pomogli da se Bijeljina razvije kao moderan i otvoren grad za sve stanovnike, a najmanje što možemo da učinimo je da održavamo veze sa zavičajem i ne zaboravimo naše svetinje, gde god se nalaze – istakao je Mićić.

 

Mićić je naglasio da je Grad Bijeljina u prethodnih pet godina izdvojio više od 50.000 KM za pomoć hramu Vaznesenja Gospodnjeg u Požarnici.

Organizatori „Ilindanskog sabora Tuzlaka u Požarnici“ su Zavičajno udruženje Tuzlaka iz Bijeljine, čiji je kum slave ove godine bio gradonačelnik Mićić, kao i Crkvena opština Požarnica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

micko

04.08.2020. 12:47

Spominje li ko naše progone i žrtve ... kako niko ne GRMI o tome a ovako samo jadni i progonjeni muslimani i hrvati ... Da ne bude zabune ja smatram da smo jedan podjeljeni narod i da sve to još više utiče na dalje podjele i nevolje ali treba i naš glas da se čuje i da se postigne nekakav trajni mir i rješenje prihvatljivo svima ali teškod a može ako su jedni krivi za sve a njih je sve manje i teritorija jim se stalno smanjuje a i dalje svima smetaju !!!