EPIDEMIJA U PETROVCU NA MLAVI: Zaraženo 80 štićenika Ustanove za smeštaj starijih i odraslih lica, jedan preminuo

Novosti onlajn/D.N.

01. 08. 2020. u 14:44

U OPŠTINI Petrovac na Mlavi Kovidom 19 zaražena su 162 lica.

ЕПИДЕМИЈА У ПЕТРОВЦУ НА МЛАВИ: Заражено 80 штићеника Установе за смештај старијих и одраслих лица, један преминуо

Foto: D. Novković

Od toga, 91 je iz Ustanove za smeštaj starijih i odraslih lica „Gvozden Jovančićević“ u Velikom Popovcu – 80 štićenika i 11 zaposlenih.

–Zbog velikog broja obolelih štićenika, koji su specifična populacija, bili smo prinuđeni da specijalno za njih od Grudnog odeljenja Opšte bolnice napravimo kovid bolnicu. Na odeljenju se za sada nalazi sedam osoba, koje su dugogodišnji, hronični bolesnici. Štićenici, koji su pozitivni, a bez simptoma, izolovani su u posebnim prostorijama u samoj ustanovi.

- Nažalost, jedna osoba iz ovog doma je preminula. U pitanju je starije lice, koje je bilo dugogodišnji i težak, hronični bolesnik – rekao je Duško Nedinić, predsednik opštine.

Što se tiče obolelih među građanima, a njih je 71, hospitalizovano je ukupno 18, sa srednjom kliničkom slikom i niko od njih ne nalazi se na aparatima za veštačko disanje.

FOTO Opštinska uprava Petrovac na Mlavi

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede