STROGE MERE JOŠ SEDAM DANA: Kakva je situacija sa koronom u Novom Sadu

J.S.

29. 07. 2020. u 07:27

EPIDEMIOLOŠKA situacija u Novom Sadu i dalje je nepovoljna, te će najverovatnije pooštrene mere, koje su već jednom produžavane, biti produžene za još sedam dana, a na gradskom kupalištu Štrand, gde se svakodnevno okuplja veliki broj Novosađana, mere će biti dodatno pooštrene - najavio je juče gradonačelnik Novog Sada i predsednik Kriznog štaba Miloš Vučević.

СТРОГЕ МЕРЕ ЈОШ СЕДАМ ДАНА: Каква је ситуација са короном у Новом Саду

Foto Tanjug

- U ponedeljak 27. jula u gradu smo imali 1.621 aktivan slučaj zaražen kovidom 19, iako je dan pre toga bio nešto bolji, tako da je situacija i dalje nepovoljna - rekao je Vučević, i apelovao na sugrađane da nose maske i poštuju distancu, kako bi brže došli u stanje koje je daleko prihvatljivije.

MASKE ZA SRCE

Foto arhiva

MALIŠANI svih vrtića PU "Radosno detinjstvo" u Novom Sadu, u znak zahvalnosti kreirali su "Maske za novi dan" za lekare, medicinske sestre, tehničare i sve medicinare. Deca naglašavaju da se ove nacrtane maske ne mogu nositi na licima, ali mogu - u srcima.

U Novom Sadu na snazi je 16 mera koje podrazumevaju obaveznu upotrebu zaštitnih maski u svim zatvorenim prostorima i održavanje fizičke distance od minimum metar i po, kao i zabranu organizovanog okupljanja više od 10 osoba na javnim prostorima u zatvorenom i na otvorenom, uz obaveznu fizičku distancu.

Takođe, ograničeno je radno vreme ugostiteljskih objekata do 21 sat u zatvorenom delu i do 23 sata u baštama. Radno vreme je i za trgovine do 21 sat.

Uporedo sa ovim merama, korišćenje kupališta Štrand je moguće samo uz ograničen broj ljudi i uz poštovanje mera zaštite. Nošenje zaštitne maske i održavanje fizičke distance obavezni su u parkovima, na igralištima, u skejt parkovima, fitnes mobilijarima i teretanama na otvorenom, kao i na tartan stazi na keju. Distanca nije obavezna za članove istog domaćinstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri