STANJE 11 OBOLELIH STABILNO: Ministar Zoran Đorđević obišao Gerontološki centar u Subotici

J. L.

21. 07. 2020. u 15:28

GERONTOLOŠKI centar u Subotici, u kome je od virusa kovid 19 obolelo jedanaest korisnika i tri zaposlena, posetio je juče Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, i sa nadležnima razgovarao o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u ovoj ustanovi i narednim koracima koji treba da se preduzmu, kako bi se sprečilo dalje širenje virusa.

СТАЊЕ 11 ОБОЛЕЛИХ СТАБИЛНО: Министар Зоран Ђорђевић обишао Геронтолошки центар у Суботици

Foto: Ministarstvo za rad

- Svi zaraženi imaju lakšu kliničku sliku i zbrinuti su na adekvatan način. Želeo sam da se u to i lično uverim i da kroz razgovor, zajedno sa nadležnima, pronađemo najbolje načine da se situacija što pre stabilizuje i da se virus drži pod kontrolom, odnosno da se ne proširi dalje - rekao je Đorđević i dodao da je dosadašnja saradnja sa lokalnom samoupravom i Gradom Subotica dala odlične rezultate, te da veruje da će tako biti i u ovom slučaju.

Još pre zvaničnog proglašenja epidemije sve mere bezbednosti u objektima subotičkog Gerontološkog centra postavljene su na najviš mogući nivo. Zabrana poseta bila je i pre, a i posle ukidanja vanrednog stanja, a zaposleni nisu prestajali da nose zaštitnu opremu. Virus kovid 19 se, ipak, podmuklo uvukao u Dom za smeštaj odraslih lica u Sarajevskoj ulici, u kome je smešteno 75 korisnika. 

Ministar je još jednom podsetio na sve mere koje je doneo Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti Kovid– 19 i resorno ministarstvo, a koje podrazumevaju zabranu poseta, nošenje zaštitne opreme i redovne dezinfekcije svih prostorija.

- Za sve eventualne poteškoće svim državnim ustanovama koje su u sistemu socijalne zaštite smo na raspolaganju u svakom momentu. Oba borba je zajednička i svi treba da damo svoj doprinos, kako bismo iz nje izašli kao pobednici. Samo na taj način uspećemo da sačuvamo živote naših građana – poručio je Đorđević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista