NAJMANJE INFICIRANIH U KRUPNJU: Broj zaraženih virusom korona i dalje raste u Vukovom kraju

19. 07. 2020. u 11:18

BROJ zaraženi korona virusom u lozničkom kraju „popeo“ se za još 32, pa ih je sada 385, svedoče podaci Zavoda za javno zdravlje u Šapcu.

НАЈМАЊЕ ИНФИЦИРАНИХ У КРУПЊУ: Број заражених вирусом корона и даље расте у Вуковом крају

Foto: V. Mitrić

U susednom Malom Zvorniku su tri novazaražena, u Krunju jedan, a u ljuvovijskom kraju nijedan. U Krupnju je ukupno 10 zaraženih, 15 ih je u Ljuboviji i 20 u Malom Zvorniku.

Trijažni centar Doma zdravlja „Dr Milenko Marin“, radi, bukvalno od jutra do mraka, kao i druge službe te ustanove, uključujući i Hitnu službu, čije ekipe, pored zbrinjavanja u ordginacijama, odlaze i do pacijenta do najzabačenijih ulica i sokaka u kraju.Zaposleni u Domu zdravalja, gotovo lustimo, rade najmanje 50 do 100 posto posla više, nego što je uobičajeno, kako bi stigli da zbirnu sve pacijente.

Pacijenti se, posle „trijaže“, ako postoji potreba, upućuju na Infektivno odeljenje Opšte bolnice u Loznici, gde de dnevno preglede oko 60 pacijenata, a na lečenju je njih tridesetak, koji su imali sreću da se leče u svom gradu, dok većinu upućuju u Šabac, Smederevo i Požarevac.Zvanično, kako je saopšteno iz te ustanove, ostali su bez kovid odeljenja, koje je postojalo samo nekoliko dana dok susedna, šabačka Osnovna bolnica nije postala regionalna kovid bolnica u kojoj je deo pacijenata iz Loznice.

Na nekim od odeljenja lozničke bolnice, kako su nam se požalili pacijenti, mada su se pojavili, kako im je zakazano, nije bilo izabranog lekara specijaliste, a nisu bili obavešteni da će da „poljube vrata“.Ova bolnica je opterećenija nego obično, jer mora da prima i pacijente šabačke bolnice iz Šapca i okoline, kojima je neophodno bolničko zbrinjavanje, pošto je proglašena za „zelenu bolnicu“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere