ČUĆE SE PONOVO GALOP: Braća Milosavljević iz Lučana, kojima je poplava uništila domaćinstvo, dobili poklon

V. ILIĆ

17. 07. 2020. u 07:13

BRAĆA Vladimir, Velimir i Veljko Milosavljević iz lučanskog sela Dljin, kojima je Zapadna Morava u katastrofalnim poplavama krajem juna utopila 17 konja, kao i 25 ovaca i nekoliko koza, dobili su vredan poklon od opštine Lučani.

ЧУЋЕ СЕ ПОНОВО ГАЛОП: Браћа Милосављевић из Лучана, којима је поплава уништила домаћинство, добили поклон

Foto V.I.

Kroz donacije, uspeli su da obezbede 20 umatičenih ovaca i 500 kubika materijala za nasipanje puta celom dužinom do njihove kuće, jer im je podivljala reka odnela i put.

- Hvala lokalnoj samoupravi što su nam u ovim teškim trenucima izašli u susret i omogućili da ponovo krenemo iz početka. Put nam je od neizmernog značaja, jer će nam omogućiti prilaze do svih parcela - rekao je Velimir Milosavljević.

Milivoje Dolović, predsednik opštine, kaže da je poplava nanela neprocenjivu štetu u čak 70 domaćinstava. Za tragediju Milosavljevića čuli su brojni humani ljudi, koji su se odmah ponudili da pomognu koliko i kako mogu.

- Jedan čovek iz Nove Varoši poklonio nam je mladu ždrebicu. Sada je ona deo naše poridice, sa još šest konja koje smo uspeli da sačuvamo. Ovakav potez govori da još uvek ima i te kako dobrih ljudi koji su osetljivi na tuđu nesreću. Ova ždrebica dala nam je podstrek da ponovo našim imanjem galopira mnogo konja - kazao je Veljko.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!