RUDNIČKO-TAKOVSKI KRAJ: Još troje novozaraženih kovidom-19

Novosti online

15. 07. 2020. u 18:10

OD POČETKA epidemije u martu, sveukupno zaraženo 102, šestoro preminulo, a opšta bolnica ipak još ne ide u „non kovid sistem“.

РУДНИЧКО-ТАКОВСКИ КРАЈ: Још троје новозаражених ковидом-19

Foto: Depositphotos

JOŠ tri osobe u Rudničko-takovskom kraju potvrđeno su pozitivne na zarazu kovid-19 po do sada pristiglim rezultatima testiranih – izjavio je danas dr Aleksandar Čivović, v.d. direktora Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu.

Statistika epidemije u ovom kraju zvanično se deli na dve etape. U prvoj, od njenog početka do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su, nažalost, petoro preminuli, ostali izlečeni. U drugom „piku“ od polovine juna, 42 je novoobolelih, uz nažalost jedan smrtni ishod. Od njih 42, devetoro su izlečeni, šest je smešteno u Klinički centar u Kragujevcu, jedno u Opštu bolnicu u Čačku, dva u milanovačku Opštu bolnicu, ostali su u kućnoj izolaciji.

- U Kovid ambulanti Doma zdravlja juče je pregledano 69 lica, za 30 je uzorkovana krv radi laboratorijske analize, urađeno 20 rentgenskih snimaka pluća, 21 je serološki testirano, za sedmoro je uzet nazofaringealni bris, petoro lica hospitalizovano je u Opštu bolnicu na osnovu kliničke slike koja ukazuje na kovid 19 – dodao je dr Čivović.

Nasuprot dosadašnjim najavama Ministarstva zdravlja, okružnih i opštinskih centara vlasti, odlučeno je da milanovačka Opšta bolnica, za sada, ipak neće biti „non kovid bolnica“ za ceo Moravički okrug, u koju bi bili primani pacijenti oboleli od sasvim drugih bolesti, niti će čačanska Opšta bolnica biti isključivo „kovid bolnica“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!