U KOVID BOLNICI U POŽAREVCU SMEŠTENO 132 PACIJANTA

D.N.

10. 07. 2020. u 15:13

У КОВИД БОЛНИЦИ У ПОЖАРЕВЦУ СМЕШТЕНО 132 ПАЦИЈАНТА

Foto: D. Novković

U KOVID bolnici u Požarevcu trenutno su smeštena 132 pacijenta, od kojih 55 iz Braničevskog okruga i 77 iz drugih gradova Srbije.

Među hospitalizovanima primetan je porast broja pozitivnih na koronavirus. Njihova klinička slika i dalje se kreće od lakših do najtežih simptoma, a dve osobe nalaze se na respiratorima.

Prema rečima Danka Nikolića, direktora Opšte bolnice, osim kovid bolnice - „crvene zone“, dobro funkcionišu i sve službe u „zelenoj zoni“, gde se zbrinjavaju prevashodno hitni i onkološki slučajevi.

-Trenutno je u „zelenoj zoni“ hospitalizovano 109 pacijenata u poslednjih sedam dana. U istom periodu obavljeno je 29 hitnih i onkoloških operacija, od čega 17 na Hirurgiji, sedam na Ortopediji, dve na Urologiji i dve na Ginekologiji.U poslednjih sedam dana obavljeno je 20 porođaja, od kojih sedam carskim rezom – rekao je Nikolić. Kovid bolnica u Požarevcu, kapaciteta 230 kreveta, otvorena je 6. jula. Tog dana hospitalizovano je 55 pacijenata, da bi se taj broj u naredna četiri dana uvećao za 77.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)