MRTVAČKI SANDUK na sahrani EKSPLODIRAO zbog - GREŠKE RODBINE: Detalji nesvakidašnjeg incidenta u Bečeju

Lj. Preradović

02. 07. 2020. u 22:00

TOKOM sahrane na Pravoslavnom groblju u Bečeju, u četvrtak u prepodnevnim satima, desio se neverovatan slučaj, kada je eksplodirao drveni sanduk u kojem se nalazilo telo pokojnice. Delići drveta, koji su se razleteli, povredili su A. P. (71), iz Žablja, koja je prisustvovala pogrebu preminule rođake. Ona je, kako saznajemo zadobila posekotinu ispod oka, a lekarska pomoć joj je ukazana u bečejskoj Hitnoj pomoći.

МРТВАЧКИ САНДУК на сахрани ЕКСПЛОДИРАО због - ГРЕШКЕ РОДБИНЕ: Детаљи несвакидашњег инцидента у Бечеју

Foto: Novosti arhiva

Nemili događaj se zbio oko 11.15 u kapeli na Pravoslavnom groblju u Bečeju, gde se okupila rodbina sedamdesetdvogodišnje pokojnice D. G. kako bi prisustvovala poslednjem ispraćaju. Eksploziju je najverovatnije zbog toplote izazvao suvi led u zatvorenim plastičnim flašama, koji je bio postavljen u drveni kovčeg sa pokojnicom.

UVIĐAJ

POLICIJA je obavila uviđaj na bečejskom Pravoslavnom groblju, a kako saznajemo, povodom ovog slučaja biće konsultovan i nadležni tužilac. U kapeli nije pričinjena šteta.

U bečejskom Komunalnom pogrebnom preduzeću, potvrđujući, za "Novosti", da se desio incident na sahrani, kažu da je flaše sa suvim ledom u kovčeg sa pokojnicom stavila njena rodbina, i da su na tome insistirali.

- Telo pokojnice je bilo u hladnjači, i kovčeg je na vreme odatle iznet u kapelu - objašnjava nam Slobodan Marjanović, poslovođa u pogrebnom preduzeću, šta se dešavalo u kapeli bečejskog Pravoslavnog groblja. - U jednom trenutku je došlo do eksplozije kovčega, čiji su delovi povredili jednu od prisutnih rođaka pokojnice.

Marjanović dalje ističe da je porodici dan ranije, ali i uoči sahrane sugerisano da nema potrebe da pored tela stavljaju plastične flaše sa suvim ledom, ali su oni to, ipak uradili.

- Rodbina je sama obezbedila i donela te flaše i stavila u sanduk - navodi Marjanović. - Flaše sa suvim ledom nisu bile otvorene, a mi smo im takođe rekli da odvrnu čepove i otvore ih. Očigledno je da nisu tako postupili i desilo se šta se desilo. Mi ne praktikujemo da se to koristi, i ovo je prvi put da nam se tako nešto dogodilo.

Posle nemilog događaja, telo pokojnice je premešteno u novi drveni sanduk, te je sahrana kojoj je, kako saznajemo, prisustvovalo nekoliko rođaka, obavljena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

EKSPLOZIJA I POŽAR U KNJIGOVODSTVENOJ AGENCIJI U ČAČKU: Oštećen i kozmetički salon, poznato da li ima povređenih