KROV NAD GLAVOM ZA ŠEST PORODICA: Sombor nastavlja da pomaže izbeglice

J. L.

25. 04. 2024. u 17:18

Uz pomoć Grada Sombora i Komesarijata za izbeglice i migracije, šest izbegličkih porodica dobilo je krov nad glavom.

КРОВ НАД ГЛАВОМ ЗА ШЕСТ ПОРОДИЦА: Сомбор наставља да помаже избеглице

foto: Grad Sombor

-Komesarijat za izbeglice i migracije nastavlja sa stambenim zbrinjavanjem izbegličkih porodica, onih koji još uvek nisu našli svoje trajno stambeno rešenje. Zahvaljujući pre svega odličnoj saradnji koju imamo sa Gradom Somborom, svoj dom je dobilo šest porodica - poručila je Nataša Stanisavljević, komesarka za izbeglice i migracije.

Grad Sombor je tokom prethodnih godina pružao kontinuiranu podršku izbeglim i raseljenim licima, koje je podrazumevala poboljšanje uslova stanovanja, ali i kupovinu kuća i stanova.  Tako su 173 porodice obezbedile svoj krov nad glavom kupovinom seoskih kuća sa okućnicom, izgradnjom potpuno novih kuća i kupovinom stanova, a pružena je i podrška pri kupovini građevinskog materijala za 143 porodice.

-Svih ovih godina, porodice izbeglih i prognanih koje su svoj novi dom pokušale da izgrade upravo na teritoriji našeg grada, uložile su ogroman napor da se asimiluju u potpuno novoj sredini i ponovo svojim porodicama obezbede normalan život. U saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije Republike Srbije, aktivno radimo na tome da im u toj nameri pomognemo i zajedničkim naporima obezbedimo krov nad glavom i sigurnu budućnost - kaže gradonačelnik Antonio Ratković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)