SAJAM ZAPOŠLJAVANJA: Veliki brog građana se okupio u Jagodini

Z. GLIGORIJEVIĆ

12. 04. 2024. u 16:42

Na Sajmu zapošljavanja, održanom danas u Jagodini u organizaciji Filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Jagodini, predstavilo se 28 domaćih i stranih kompanija sa teritorije Pomoravskog okruga, od kojih je najviše bilo iz Jagodine.

САЈАМ ЗАПОШЉАВАЊА: Велики брог грађана се окупио у Јагодини

Foto:Z.Gligorijević

Firme su izrazile potrebu za zapošljavanjem oko 200 radnika, koji su imali priliku da lično predaju svoju radnu biografiju i da se upoznaju sa poslodavcima i njihovom ponudom.

-Odnedavno sam u penziji i tražim nešto dodatno da bih popunila i vreme i budžet. Vidim da je ponuda prilično dobra. Pohvale za Nacionalnu službu na organizaciji – ocenila je jedna Jagodinka.

-Po struci sam elektrotehničar energetike i želim da nađem dobro plaćen posao u struci. Video sam četiri-pet zanimljivih pozicija – rekao je mladi Jagodinac.

Iz filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Jagodini istakli su da je ponuda poslova ove godine izuzetno raznolika, te da sva zainteresovana lica mogu da pronađu posao koji odgovara njihovim potrebama.

-Kada je u pitanju nezaposlenost na teritoriji Pomoravskog okruga, u martu ove godine registrovano je 15.508 nezaposlenih lica, što je za 14 odsto manje u odnosu na mart 2023. godine. Što se tiče grada Jagodine, na evidenciji je oko 5.900 nezaposlenih lica. Prisutni su pozitivni trendovi smanjenja broja nezaposlenih lica i u ovoj godini, kao i svih prethodnih – rekla je Svetlana Mitrović, direktorka filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Jagodini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)