U PONUDI 500 RADNIH MESTA: Tradicionalni Sajam zapošljavanja održan u kraljevačkom Domu vojske

G. ĆIROVIĆ

10. 04. 2024. u 13:23

Na tradicionalnom Sajmu zapošljavanja održanom u Domu vojske, oko 5.800 nezaposlenih Kraljevčana i 2.000 Vrnjčana sa evidencije ovdašnje filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) bilo je u prilici da ostvari direktan kontakt sa potencijalnim poslodavcima, da predaju svoje radne biografije i na licu mesta saznaju sve detalje o pojedinim radnim mestima.

У ПОНУДИ 500 РАДНИХ МЕСТА: Традиционални Сајам запошљавања одржан у краљевачком Дому војске

G.Šljivić

Prema rečima Snežane Prelić, direktorke kraljevačke filijale NSZ, na ovom Sajmu potrebu za više od 500 radnih mesta iskazalo je ukupno 60 poslodavaca sa teritorije Kraljeva i Vrnjačke Banje.

G.Šljivić

 

- Ponuda radnih mesta je veoma raznolika, a najviše se traže inžinjeri svih profila, potom kadar u elektro i mašinsko-metalskoj struci, ali ne zaostaju ni građevinska, tekstilna, drvno-prerađivačka, trgovinska, ugostiteljska, prehrambrena i turistička struka, kao i pojedine uslužne deltatnosti, zdravstvo i socijalna zaštita - kaže direktorka Prelić.

G.Šljivić

Snežana Prelić, direktorka NSZ, filijala Kraljevo

Sajam zapošnjavanja u organizaciji NSZ, a uz podršku kraljevačke lokalne samouprave, Regionalne privredne komore i ovdašnje Školske uprave, posetili su i učenici završnih razreda srednjih škola koji su mogli da se raspitaju o pojedinim radnim mestima, uslovima za zasnivanje radnog odnosa, visini zarede, karijernom vođenju, mogućnostima prekvalifikacije i dokvalifikacije, ali istovremeno i sa programima četiri ovdašnje visokoškolske ustanove.

G.Šljivić

 

Ovom prilikom predstavljeni su Javni pozivi za 12 programa NSZ namenjenih nezaposlenima i poslodavcima, od kojih šest iz oblasti dodatnog obrazovanja za odrasle, tri koja se odnose na osobe sa invaliditetom i tri koja podrazumevaju subvencije i za samozapošljavanje i za teže zapošljive kategorije.

IZDVOJENO 12,5 MILIONA

- U ovogodišnjem gradskom budžetu za aktivne mere zapošljavanja opredeljeno je je 12,5 miliona dinara – naglasio je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić otvarajući Sajam. - Ta sredstva ćemo udružiti sa filijalom NSZ u skladu sa Lokalnim akcionim planom zapošljavanja koji obuhvata stručnu praksu, javne radove i podršku samozapošljavanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?