TRKA DO JUNAKA: Od Drine do Gučeva

Владимир Митрић
Vladimir Mitrić

09. 04. 2024. u 07:59

„TRKA do Junaka“, koju je organizuje, tradicionalno, domaćin iz Jadra, Zoran Mirković Mirkač, bila je i ovoga puta spektakularna . Sabrala je 132 takmičara, koji su se upustili u avanturu kroz netaknute lepote planine Gučevo i obale reke Drine.

ТРКА ДО ЈУНАКА: Од Дрине до Гучева

foto v mitrić

Promoteri trke, među kojima su bili Jovica Spajić, najbolji ultramaratonac na svetu, televizijski kuvar Saša Mišić, bivši bokserski šampion Milinko Kuzmanović i poznati pevač Nikola Rokvić, doprineli su posebnoj atmosferi.

Staza dugačka 11 kilometara bila je izazovna i teška, ali takmičari su hrabro savladavali sve prepreke, pokazujući izvanrednu izdržljivost i sportski duh.

U muškoj kategoriji, pobednici su bili: Kristijan Stošić, nagrađen sa 300 evra i vikendom za dve osobe na Sunčanoj Reci, Miroslav Gligorić, koji je osvojio 200 evra i pun pansion za dve osobe na istom mestu, Viacheslav Sokolov, nagrađen sa 100 evra i noćenjem za dve osobe.

U ženskoj kategoriji, najbolje rezultate postigle su: Mina Kosanović, koja je osvojila 300 evra i vikend za dve osobe, Ivana Živković, nagrađena sa 200 evra i punim pansionom za dve osobe na istom mestu, Lea Petrović, koja je osvojila 100 evra i noćenje za dve osobe na Sunčanoj reci.

“Trka „Do Junaka“ nije samo sportski događaj, već i prilika da se istraže prirodne lepote ovog kraja i uživa u svežem planinskom vazduhu”, ističe Zoran Mirković, vlasnik Sunčane reke.

Organizatori su najavili da će trka postati tradicionalna manifestacija koja će svake godine okupiti sve više zaljubljenika u prirodu i sport.

- Puno mi je srce kad se vidi sa koliko ljubavi i žara naši mladi, divni ljudi, vole naš div junake, poklanjajući im, na ovaj način, i deo sebe - kaže domaćin Zoran Mirković Mirkača. -Ovo je kraj od Boga dat u po lepotama predela i čuvenim ljudima našeg roda.Svi koji su došli na trku pokazali su veličanstveno poštovanje prema njima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu