SEĆANJE NA ŠESTORO POGINULIH MLADIH LJUDI: Obeležena 12. godišnjica požara u novosadskoj diskoteci "Kontrast" (FOTO)

S. B.

01. 04. 2024. u 18:08

POVODOM 12 godina od pogibije šestoro mladih ljudi u tragičnom požaru u nekadašnjoj diskoteci „Kontrast“, danas su porodice i prijatelji nastradalih i gradonačelnik Novog Sada, Milan Đurić, na uglu Partizanske i Kisačke ulice, položili vence na spomen obeležje i palili sveće u znak sećanja.

СЕЋАЊЕ НА ШЕСТОРО ПОГИНУЛИХ МЛАДИХ ЉУДИ: Обележена 12. годишњица пожара у новосадској дискотеци Контраст (ФОТО)

S.B.

Tom prilikom, prvi čovek Novog Sada, istakao je da je 1. april dan tuge za grad, koji se mora baviti prevencijom, kako se ne bi ponovila slična tragedija.

- Značajno je to da dolazimo, da se kod spomen obeležja nastradalima ovde zajedno sećamo i tugujemo sa porodicama. Prošle godine u oktobru smo počeli proceduru otkupa jedne privatne parcele pored dve gradske sa planom da na tom mestu formiramo Park mladosti. To bi značilo da ovde bude kultura sećanja na ono što se dogodilo i da na taj način obeležimo i prisećamo se tragedije koja je 1. aprila u jutarnjim časovima zadesila naš grad. Zato se potrebno baviti se i porevencijom i bezbednosti. Zauvek ćemo se sećati nastradalih u požaru - rekao je Đurić.

Foto: Printscreen

U požaru u diskoteci "Kontrast", koji je, kako je ustanovljeno, uzrokovala preopterećenost električne mreže, poginuli su Tamara Miladinović (25), Marina Aničić (25), Milena Dalmacija (26), Zoran Ignjatović (28), Marko Pavlović (29) i Renato Vuković (21).

Roditelji nastradalih, kako je rekao Vranko Miladinović, otac Tamare Miladinović, svaku godinu proživljavaju kao da je tragedija bila juče.

- Teški su trenuci za roditelje koji žele da se uspostavi odgovornost kako bi buduće generacije živele u civilizovanom društvu. Reč je i o opomeni za društvo na prevenciju i edukaciju budućih pokolenja. Jer, setimo se da je u četiri velika požara, u „Kontrastu“, „Laundžu“, hotelu „Putnik“ i Radničkom univerzitetu, stradalo 18 žrtava. Zato želimo i Pametan park ali i odgovornost i edukaciju na svim nivoima - rekao je Miladinović.

BONUS VIDEO - SNIMAK IZ BEČA: Devojčica liči na nestalu Danku, radi se na identifikaciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)