ZABAVA ZA PENZIONERE: Održan Deveti sajam za najstarije Nišlije

J. Ć.

12. 03. 2024. u 11:55

BESPLATNI zdravstveni pregledi, saveti stručnjaka, prezentacije, radionice, muzički program, nagradne igre i izložba rukotvorina deo je onoga što je za najstarije Nišlije minulog vikenda organizovano tokom dvodnevnog, Devetog sajma penzionera u Oficirskom domu.

ЗАБАВА ЗА ПЕНЗИОНЕРЕ: Одржан Девети сајам за најстарије Нишлије

Foto: Grad NIs

Na više od 50 štandova penzioneri su mogli da dobiju odgovore na sva pitanja koja su ih interesovala, a cilj ove manifestacije je, kako kažu organizatori, da penzioneri kvalitetno provedu svoje vreme, da se zabave i druže.

Sajam je svečano otvorio ministar u Vladi Srbije Milan Krkobabić, a učesnike i posetioce Sajma je u ime grada domaćina pozdravila zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović.

- Samo uvećani bruto društveni prihod otvara prostor za dalji rast penzija i to svako mora da zna. Upravo iz tog razloga moramo da se trudimo da BDP bude uvećan. Praktično to znači da samo snažna privreda može da doprinese da penzije prate plate – poručio je Krkobabić.

Zamenica gradonačelnice Niša Dušica Davidović je istakla da u Nišu ima više od 60.000 penzionera. Grad je omogućio penzionerima starijim od 70 godina besplatni gradski prevoz. Pomaže i rad penzionerskih klubova kojima ustupa prostorije za rad i druženje.

Na štandovima penzioneri su mogli da se upoznaju sa tim gde mogu da otputuju po povoljnim cenama, ali i da saznaju kako da zdravo stare, koje su to fizičke aktivnosti kojima oni mogu da se bave.

Organizovane su i brojne kreativne radionice, ali i specijalan program koji su spremili članovi Udruženja penzionera iz Niša, Beograda, Leskovca i drugih okolnih gradova. Na Sajmu su najstariji sugrađani mogli besplatno da provere vid, izmere pritisak i šećer u krvi. U tome su im pomagali lekari Doma zdravlja u Nišu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave