NA SCENI 50 IZVOĐAČA: U Gradskoj koncertnij dvorani „Na balu u Novom Sadu“ u četvrtak, 29. februara

Lj.P.

28. 02. 2024. u 16:33

NA SCENI 50 IZVOĐAČA: U Gradskoj koncertnij dvorani „Na balu u Novom Sadu“ u četvrtak, 29. februara

НА СЦЕНИ 50 ИЗВОЂАЧА: У Градској концертниј дворани „На балу у Новом Саду“ у четвртак, 29. фебруара

FOTO: Privatna arhiva

Sa programom oživljenih najlepših stranica romantizma i dvadesetog veka u najmodernijoj i najnovijoj sali grada Novog Sada, koju je prošle godine na istom balu ispunilo više od pet stotina oduševljenih Novosađana, ovoga puta sa 50 izvođača na sceni „Na balu u Novom Sadu“ biće pravo nadahnuće svojim sugrađanima kao i svim iskrenim ljubiteljima muzike.

„Na balu u Novom Sadu” jedinstven je gala muzički spektakl u kome se prepliću poruke neprolazne muzičke lepote u žanrovima valcera, marševa, uvertira, arija, intermeca i najlepših ljubavnih dueta, u delima čuvenih velikana: Đoakino Rosini, Petar Iljič Čajkovski, Đuzepe Verdi, Pjetro Maskanji, Frančesko Čilea, Žorž Bize, Stanislav Binički i mnogi drugi najznačajniji kompozitori svetske muzičke istorije.

Ovoga puta publika će uživati u vrhunskom izvođenju čuvenog orkestra vojske Srbije-umetničkog ansambla „Stanislav Binički“ sa skoro 50 vrhunskih instrumentalista na sceni, uz umetničko rukovodstvo našeg istaknutog maestra, Dejana Savića, dirigenta, iz Beograda.

FOTO: Privatna arhiva

Istorija orkestra vojske Srbije je impozantna, još naš slavni kompozitor, dirigent i pedagog Stanislav Binički, osnovao je 1899. godine Beogradski vojni orkestar, bio je to prvi orkestar koncertnog tipa u Srbiji, čiju tradiciju, kroz tri veka, čuva Umetnički ansambl Ministarstva odbrane, noseći s ponosom ime utemeljivača: „Umetnički ansambl Stanislav Binički“ predstavivši do sada čakviše od 7.500 raznovrsnih muzičkih programa pred više od pet miliona posetilaca, prenoseći slavu srpskog muzičkog blaga širom naše i većine evropskih država.

FOTO: Privatna arhiva

U najlepšim lirskim operskim bravurama koncert će ukrasiti novosadska operska solistkinja, Zorica Belić lirski sopran kao i Željko Andrić, bariton, iz Novog Sada dok će se i zajedno publici predstaviti u nekoliko najdivnijih ljubavnih dueta baritona i soprana koje ne treba propustiti.

FOTO: Privatna arhiva

Koncertni spektakl „Na balu u Novom Sadu“ koncipiran je kao izuzetan dinamičan sled najlepših stranica muzičke istorije, sa porukom svakog dela da je muzika neprolazna, pobeđuje lepotom i vekove i razlike, sjedinjuje ljude u nezaboravnom uzvišenom nadahnuću.

Koncert se održava uz podršku Grada Novog Sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)