PETI MANDAT PREPUN PROJEKATA: Lazar Rvović ostaje na čelu lokalne samouprave u Priboju

A. ROVČANIN

04. 03. 2024. u 06:15

PRAVNIK Lazar Rvović i naredne četiri godine biće prvi čovek Priboja - u petom mandatu - a zamenik će mu biti Saša Vasilić.

ПЕТИ МАНДАТ ПРЕПУН ПРОЈЕКАТА: Лазар Рвовић остаје на челу локалне самоуправе у Прибоју

A.Rovčanin

 Ovakava kadrovska rešenja podržala su 23 odbornika koalicije "Aleksandar Vučić - Priboj ne sme da stane - Ivica Dačić", četiri predstavnika Sandžačke demokratske partije, dva člana Stranke pravde i pomirenja i jedan iz Bošnjačko-srpskog saveza. Pribojsku opoziciju činiće devet odbornika grupe građana "Složno u pobedu", te po jedan predstavnik koalicije "Nada" i SDA Sandžaka.

Skupštini opštine predsedavaće socijalista Boris Mrdović, njegov zamenik biće Esad Mehović, dok će sekretar skupštine i naredne četiri godine biti Milica Drobnjaković.

A.Rovčanin

Lazar Rvović

Grad na Limu dobio je i Opštinsko veće, koje će činiti Dragan Ljeljen, Nenad Penezić, dr Jasminko Toskić, dr Adel Slatina, Fahrudin Alagić, Milan Karadžić i Novko Prijović, a pre izbora organa izvršne vlasti opozicija je napustila skupštinsko zasedanje.

- Od najvažnijih poslova u naredne četiri godine, sledi raspisivanje tendera za Gimnaziju, koja će biti jedna od najsavremenijih i najlepših u Srbiji, pravi ukras Priboja. Već smo razgovarali o pripremama za izgradnju još jedne nemačke fabrike, a Ministrastvo odbrane je izdvojilo 7,5 miliona evra da FAP dobije najsavremeniju peskaru i farbaru. U tom smislu, značajno je i najavljeno otvaranje kasarne, te vraćanje nekih ljudi koji su otišli iz Priboja, uz dolazak novog oficirskog i podoficirskog kadra, koji sa sobom dovodi i porodice... Započete su i pripreme za izgradnju gondole koja će povezati Tornik sa Pribojskom Banjom, a u izgledu je i gasovod. Na kraju, naši predstavnici su deo Vladine Radne grupe za najveći energetski projekat u Srbiji, izgradnju reverzibilne hidroelektrane na Bistrici - objasnio je Rvović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)