U BELOM DVORU URUČENE VREDNE DONACIJE Apatrat na dar i Vranjancima

J. S.

11. 02. 2024. u 21:40

BOLNICA u gradu pod Pržarom jedna je od deset u Srbiji koja je dobila vrednu donaciju - novi aparat za neonatalni skrining zahvaljujući kojem je kod beba, već posle samo nekoliko dana od rođenja - moguće ustanoviti postojanje problema sa sluhom. Poklon su, u Belom dvoru u Beogradu, uručili prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević.

У БЕЛОМ ДВОРУ УРУЧЕНЕ ВРЕДНЕ ДОНАЦИЈЕ   Апатрат на дар и Врањанцима

foto: Beli Dvor

- Deca sa oštećenjem sluha, čiji su intelektualni potencijali očuvani, rađaju se sa sličnim kapacietaima kao i njihovi vršnjaci. Međutim, njihov razvoj ličnosti i socijalizacija odvijaju se drugačije, pa je izuzetno važno što ranije pokrenuti mehanizme i procedure za lečenje, da bi se sluh i govor unapredili do postizanja određenih znanja i veština - objašnjava upravnica Bolnice, specijalista otorinolaringologije dr Nataša Stojilković, navodeći da je dijagnostika brza i jednostavna, odnosno za test je potrebno samo nekoliko sekundi, a kontraindikacija praktično nema.

Pored vranjske Bolnice, aparati su uručeni i direktorima opštih bolnica iz Aleksinca, Valjeva, Vrbasa, Vršca, Kikinde, Paraćina, Požarevca, Smedereva i Ćuprije.

foto: Beli Dvor

 

 

Foto: J. S.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije