ŽETVA NAGRADA U ZEMLJI I INOSTRANSTVU: Polaznici Leskovačke škole stripa nižu uspehe svojih prethodnika

Игор Митић
Igor Mitić

12. 02. 2024. u 22:21

POLAZNICI Leskovačke škole stripa "Nikola Mitrović Kokan", u poslednjih nekoliko meseci, osvojili su čak 11 priznanja na konkursima u Severnoj Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Rumuniji i Srbiji. Posle veoma uspešne jeseni, od početka godine u Leskovac su stigle i četiri nagrade sa Međunarodnog konkursa "Strip kaiš" u organizaciji Dečijeg kulturnog centra Beograd.

ЖЕТВА НАГРАДА У ЗЕМЉИ И ИНОСТРАНСТВУ: Полазници Лесковачке школе стрипа нижу успехе својих претходника

foto: Leskovačka škola stripa

Uspeh je postignut u konkurenciji od oko hiljadu radova iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Belorusije, Bugarske, Egipta, Rusije, Portugala i Namibije. U konkurenciji od sedam do 10 godina, Ignjat Ljubisavljević je dobio prvu nagradu, dok je u istoj kategoriji Vedran Stanojević nagrađen pohvalom. Dunja Avramović je osvojila treću nagradu, a induvidualnu pohvalu Jana Stojanović, u kategoriji od 15 do 18 godina.

- Leskovačka škola stripa je, za 28 godina postojanja, nanizala priznanja koja se mere trocifrenim brojem - ponosan je na svoje učenike Marko Stojanović, strip scenarista i predavač u ovoj školi.

Među poslednjima u Leskovac su stigle nagrade iz Rumunije, Severne Makedonije kao i sa "Mostarskog strip vikenda" gde je, na konkursu pod nazivom "Hej, superjunak možeš biti i ti", šesnaestogodišnja Dunja Avromović osvojila jednu od pet ravnopravnih nagrada. A na konkursu biblioteke "Petar Petrović Njegoš" u Medveđi, Vedran Stanojević i Irina Spasić, u konkurenciji 112 učenika, osvojili su prvu i treću nagradu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)