PALMA NA ČELU NIZA LAUREATA: Kik-boks savez Centralne Srbije u Jagodini nagradio najbolje u minuloj godini

Z. GLIGORIJEVIĆ

11. 01. 2024. u 06:45

TOKOM svečane dodele priznanja najboljim takmičarima u 2023, te zaslužnim pojedincima, Kik-boks savez Centralne Srbije - za veliki doprinos razvoju ovog sporta - nagradio je predsednika jagodinske Skupštine, Dragana Markovića Palmu, kojem je plaketu uručio predsednik Saveza Srđan Radulović, ujedno i selektor reprezentacije Srbije.

ПАЛМА НА ЧЕЛУ НИЗА ЛАУРЕАТА: Кик-бокс савез Централне Србије у Јагодини наградио најбоље у минулој години

Foto:Skupština grada Jagodine

- Kik boks je deo mog života, u ovom sportu sam 35 godina, a Jagodina je prepoznata kao njegov najbolji promoter. Samo u Končarevo, došle su 23 reprezentacije: od Rusije do Amerike, a zvižduka nije bilo ni kada nam je gostovala reprezentacija Hrvatske. Nažalost, mi mlade vaspitavamo u sportskom duhu, a huligani napadaju srpsku decu na pravoslavno Badnje veče u Vukovaru - istakao je Marković, uveren da su sportisti, poput srpskih kik boksera, najboi ambasadori svake zemlje.

Specijalno priznanje dobio je član "Palminih tigrova" Aleksandar Konovalov, najbolji kik bokser svih vremena - sedmostruki amaterski prvak sveta, te profesionalni šampion sveta i Evrope. Najbolji takmičar Centralne Srbije je Danijel Memedovski iz istog kluba, koji je na Svetskom prvenstvu u Portugalu osvojio zlatnu medalju. Bez premca među damama je Saida Bukvić iz Novog Pazara - šestostruka prvakinja sveta i trostruka šampionka Evrope.

Foto:Skupština grada Jagodine

Najbolji kik boks tim Centralne Srbije je "Niš", odakle je i Ognjen Stanković, koji se izdvojio među pionirima. U kadetskoj konkurenciji suveren je Tarik Rašljanin iz Novog Pazara, dok su među mlađim juniorima nagrađeni Nada i Ivan Krivačević iz Niša. Najbolja starija juniorka je Nada Petronić iz Kosovske Mitrovice, a najbolji stariji junior Uroš Krstić iz Bora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!