BADNJI DAN U NEGOTINU: Zlatnik za Nikolinu (FOTO)

S. M. J.

06. 01. 2024. u 21:37

CRKVENA opština Negotin i arhijerejsko namesništvo negotinsko u prisustvu velikog broja vernika svečano su i u duhu tradicije obeleželi Badnji dan.

БАДЊИ ДАН У НЕГОТИНУ: Златник за Николину (ФОТО)

Foto: S.M.Jovanović

Veliki broj Negotinaca sa radošću je dočekao Badnji dan. Nakon Večernjeg bogosluženja koji su negotinski sveštenici, protonamesnik Marjan Kerčulj, arhijerejski namesnik negotinski, protojerej Vukašin Simonović i jereji Novak Bojanić i Vuk Jovanović, služili u Crkvi Rođenja Presvete Bogorodice, poznatoj i kao Hajduk Veljkova crkva, obavljena su i dva nalaganja badnjaka, u porti ove i Crkve Svete Trojice, u kojoj se trenutno vrše radovi na restauraciji živopisa i poda.

U prisustvu velikog broja građana lomljena je i česnica u kojoj je, po tradiciji, bio zlatnik. Veliki broj dece okušao je sreću, ali je najsrećnije ruke bila Nikolina Mitrović iz Negotina.

Na Badnji dan svečano je bilo i u obližnjem Manastiru Bukovo, ali i u svim seoskim crkvama Eparhije timočke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024