POSAO ZA 92 MEDICINARA U UŽICU: Ugovori "na neodređeno" za lekare i tehničare

N. J.

12. 12. 2023. u 14:13

Ugovore o zaposlenju na neodređeno vreme prethodnih dana potpisala su ukupno 94 zdravstvena radnika u užičkom kraju: stalni posao u Zdravstvenom centru Užice dobila su 82 medicinara, a njih 12 zaposlilo se u Specijalnoj bolnici Čigota na Zlatiboru.

ПОСАО ЗА 92 МЕДИЦИНАРА У УЖИЦУ: Уговори на неодређено за лекаре и техничаре

grad Užice

Podsetivši da su ulaganja u zdravstvo u poslednjih nekoliko godina najveća u istoriji Srbije, direktorka RFZO Sanja Radojević Škodrić, naglasila je da sve to ne bi imalo značaj da nije zdravstvenih radnika, heroja koji su nosili skafandere danima i svoje porodice nisu viđali mesecima. Njih, kako je dodala, država nije zaboravila i ovi ugovori o stalnom zaposlenju samo su jedan od načina da im se oduži za hrabrost i posvećenost koju su pokazali tokom pandemije kovida 19.

- Nastavlja se i sa povećanjem plata koje su od 2012. do danas uvećane za 111 odsto lekarima, a za 138 posto tehničarima. Takođe, zapošljavamo i dalje, a ako je neko ostao nezaposlen iz perioda kovida, biće zaposlen. Novina je da će se organizovati državne stipendije zdravstvenim radnicima kako bi mogli da se usavrše zbog savremene opreme i inovativnih lekova - rekla je Radojević Škodrić.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević zahvalila se kolegama na požrtvovanju tokom pandemije.

- Ne plašeći se za svoje živote dali ste nemerljiv doprinos onda kada je to bilo najpotrebnije svim građanima Užica i celog Zlatiborskog okruga. Ovo je istovremeno i još jedan dokaz da živite u državi koja brine o vama i kojoj su ljudi na prvom mestu. I grad je u proteklih nekoliko godina konstantno ulagao u svoje zdravstvene ustanove, pa smo u vreme kovida obezbedili i opremili prostor za kovid bolnicu, pružali finansijsku podršku za nabavku neophodne opreme i smeštaj zdravstvenih radnika koji su dolazili iz drugih opština i gradova. U vremenu posle kovida krenuli smo u rekonstrukciju i sređivanje objekata pa je potpuna rekonstrukcija urađena u Zdravstvenoj ambulanti u Sevojnu – naglasila je gradonačelnica - U narednim danima bićemo u prilici da otvorimo i potpuno novi antituberkulozni dispanzer, a jednaku pažnju posvećujemo i seoskim ambulantama. Takođe, grad je nabavio i stavio na raspolaganje Zdravstvenom centru Užice nekoliko sanitetskih vozila, kao i vozila za potrebe službi kućnog lečenja i patronaže.

Prijem za radnike angažovane tokom pandemije kovida u ustanovama Zdravstvenog centra Užice, sa kojima su nedavno potpisani ugovori o stalnom zaposlenju, upriličen je u užičkom Domu zdravlja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)