JAGODINSKA POLICIJA EFIKASNIJA NEGO LANE: Manje krivičnih dela, više rasvetljenih slučajeva (FOTO)

Z. GLIGORIJEVIĆ

11. 10. 2023. u 16:47

-Na području Policijske uprave u Jagodini tokom ove godine evidentirano je 966 krivičnih dela, što je za 37 dela manje nego u istom periodu prethodne godine – rekao je na današnjoj konferenciji za novinare PU Jagodina načelnik Policijske uprave u Jagodini potpukovnik policije Mladen Getić.

ЈАГОДИНСКА ПОЛИЦИЈА ЕФИКАСНИЈА НЕГО ЛАНЕ: Мање кривичних дела, више расветљених случајева (ФОТО)

Foto:Z.Gligorijević

Načelnik je dodao i da je smanjen broj krivičnih dela sa nepoznatim učiniocem sa 393 dela na 366, dok je procenat rasvetljavanja povećan sa 68,2 odsto na 73,5 odsto. Jagodinska policija bila je izuzetno efikasna u rasvetljavanju svih težih krivičnih dela. Policijska uprava u Jagodini će i u narednom periodu nastojati da održi stabilno stanje bezbednosti i očuva ličnu i imovinsku sigurnost svih građana.

Foto:Z.Gligorijević

-U ovoj godini dogodila su se dva teška ubistva od kojih je jedno bilo sa nepoznatim izvršiocem i ono je maksimalnim angažovanjem policije veoma brzo rasvetljeno. Takođe, rasvetljena su i dva krivična dela ubistvo (ukupno su bila tri ubistva, a dva sa nepoznatim učiniocem), dok su 3 dela ubistvo i teško ubistvo u pokušaju bila sa poznatim učiniocem – naveo je načelnik Getić.

Sa ulica je, u okviru 208 zaplena, sklonjeno 28 kilograma narkotika. Povećan je i broj zaplene rezanog duvana i cigareta sa 13 na 22 zaplene. Oduzeta je tona i 330 kilograma kilograma rezanog duvana i 96 bokseva cigareta.

Šef Odseka za suzbijanje opšteg kriminala major policije Miroslav Radošević izneo je podatak da je od ukupnog broja krivičnih dela izvršenih na teritoriji PU Jagodina, 966, najveći broj dela, 880, iz oblasti opšteg kriminala, slede dela iz oblasti privrednog kriminala, 55, zatim dela iz oblasti visokotehnološkog, 20, dok je iz oblasti ekološkog kriminala bilo 11 krivičnoih dela.

Foto:Z.Gligorijević

-Godinama unazad na području PU Jagodina najviše je imovinskih krivičnih dela, krađa i teška krađa. Tokom ove godine evidentirane su 123 krađe, što je za 19 dela manje nego u prethodnoj godini. Broj teških krađa, 143, je na istom nivou kao u prethodnoj godini. Policija je rasvetlila 68 odsto krađa i teških krađa koja su izvršili nepoznati izvršioci. Od 256 krivičnih dela rasvetljena su 174 – rekao je major policije Radošević.

Načelnik Odeljenja policije potpukovnik policije Dejan Stanković ocenio je da je stanje javnog reda i mira na teritoriji Pomoravlja stabilno i povoljno.

-Ukupan broj prekršaja je smanjen, a posebno ističem smanjenje od oko 45 odsto prekršaja svađa, vika i buka na javnom mestu i smanjenje od oko 20 odsto prekršaja vređanje, vršenje nasilja, pretnja ili tuča. Policija je postavila 375 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka protiv 488 učinilaca prekršaja protiv javnog reda i mira – precizirao je potpukovnik policije Stanković.

Foto:Z.Gligorijević

POVEĆAN PROCENAT RASVETLjAVANjA KRIVIČNIH DELA

Od 7 krivičnih dela teška telesna povreda sa nepoznatim učiniocem sva su rasvetljena, dok je od 7 razbojništava sa nepoznatim učiniocem rasvetljeno 6 krivičnih dela. Od 11 krivičnih dela neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila, 10 krivičnih dela su izvršili nepoznati učinioci, a policija je rasvetlila 9 dela.

Foto:Z.Gligorijević

SITUACIJA U SAOBRAĆAJU NEPOVOLjNIJA

Načelnik Odeljenja saobraćajne policije potpukovnik policije Vladan Milojević rekao je da se teritoriji Pomoravlja od početka godine dogodilo više saobraćajnih nezgoda nego prethodne godine. Poginulo je 10 osoba, što je jedna osoba više nego lane, dok je u saobraćajnim nezgodama povrede zadobilo 28 osoba više.

-Stalne akcije kontrole vozača daju rezultate i ove godine je smanjen broj vozača koji voze pod dejstvom alkohola, kao i broj vozača koji su prekoračili dozvoljenu brzinu kretanja vozila. Nedostatak pažnje koji dovodi do propusta od strane vozača, najčešće je uzrokovan nepropisnom upotrebom mobilnih telefona i mi ćemo u narednom periodu pojačati aktivnosti na otkrivanju ovih prekršaja – zaključio je potpukovnik policije Milojević.

Foto:Z.Gligorijević

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici